lørdag, januar 16, 2021

Husker du 90-tallsklassikeren Tamagotchi? Nå er den tilbake

Mest lest nå

Det er 20 år siden det lille virtuelle datadyret Tamagotchi tok verden med storm. Nå gjør den comeback.

Tamagotchi kom på markedet i 1996, og ble raskt veldig populært. Plutselig virket det som om alle hadde en Tamagotchi. På bare ett år, ble det solgt hele 40 millioner Tamagotchier på verdensbasis. Alt i alt, har produsentene solgt 82 millioner av det lille dyret.

Tamagotchien var et virtuelt kjæledyr. Det trengte mat, kos og pleie nesten hele tiden. Hvis ikke, døde det. Måtte man legge fra seg Tamagotchien for en stund, kunne man risikere at dyret var dødt da man omsider plukket det opp igjen.


Tamagotchi
Foto: Bandai

Ny versjon Tamagotchi

Den nye versjonen Tamagotchi kommer for salg 26. juli. Denne versjonen heter Tamagotchi On – Wonder Garden, og koster rundt 600 kroner. Det er det kinesiske selskapet Bandai som produserer Tamagotchi-spillene. Det skriver TV 2.

Den nye versjonen minner mye om den gode, gamle Tamagotchien, men den har bedre grafikk, og den kan kobles til mobilen.

Den nye Tamagotchien kan også forlate huset sitt. Den feirer bursdagen din med ballonger og sanger, den kan reise til andre land og den kan gifte seg og få barn.

Lettere å holde dyret i live

I den nye versjonen, er det også lettere å holde dyret i live. Mang et barn på 90-tallet opplevde å miste det virtuelle kjæledyret sitt fordi man ikke alltid kunne være tilgjengelig. Men nå kan man sende Tamagotchien sin på dyrehotell dersom man ikke kan følge den opp for en periode.

Likevel krever dyret fortsatt sitt. Man må sørge for at det er mett, at det er i godt humør og at det ikke kjeder seg. Hver gang dyret trenger noe, piper skjermen. Til og med om du har skrudd skjermen av.

Er det flere som husker Tamagotchien? Og som kommer til å kjøpe seg en ny når den nå kommer for salg?

LES OGSÅ: Husker du Ball-genseren? Nå er den tilbake!

Få med deg alle sakene våre! Klikk liker for å følge oss på Facebook

NESTE ARTIKKEL
SCROLL NED

Siste nyheter