Hjem Nostalgi Husker du Ball-genseren? Nå er den tilbake!

Husker du Ball-genseren? Nå er den tilbake!

Del
X

Var du ung på 80- og 90-tallet kunne du ikke unngå å få med deg Ball-genseren. Vi stappet genseren godt ned i buksene, og brettet opp ermene til over albuen. De stripete genserne med de enorme logoene har nærmest blitt symbolet på 80-tallet. Nå, 40 år senere, er Ball-genseren tilbake.

Ball var opprinnelig et italiensk jeans-merke, som ble stiftet i 1974. Disse jeansene tok aldri helt av her i Norge, men ble en stor suksess i mange andre land. Ti år etter oppstarten, begynte de å lage stripete gensere med Ball-logoen trykket i store bokstaver over magen. Og da tok det plutselig helt av. Gjennom 80- og 90-tallet ble Ball et av de mest ettertraktede merkene i Europa, og spesielt i de skandinaviske landene.

Foto: BallOriginal.com

Steinvaskede jeans

Ball var faktisk de første til å lansere steinvaskede jeans. I 1982 kom de første steinvaskede jeansene til Norge, og vi trenger vel ikke fortelle hvordan det gikk. Fantes det i det hele tatt ungdom på 80-tallet som ikke gikk i disse lyse, flekkete jeansene?

Mot midten av 90-tallet falt interessen for Ball, og i 1996 ble produksjonen av Ball-genseren stanset. Danske Hans Gerhard Svarverud var en kreftene bak den skandinaviske Ball-suksessen. Da han døde i 1998, ble det også kroken på døra for hele Ball-konsernet.

Men nå er Ball tilbake. I første omgang er det gensere, hettegensere og t-skjorter som blir produsert. Men det er også jeans på vei – ifølge ryktene er det snakk om en serie med cowboy-jeans.

Foto: BallOriginal.com

To kolleksjoner Ball

Ball-genserne kan foreløpig bare kjøpes på nett. Og firmaet har ikke glemt gamle kunster. De har lanser to kolleksjoner – en som er inspirert av de gamle, populære Ball-genserne slik vi husker dem fra det glade 80-tallet. Den andre kolleksjonen er mer moderne og skal speile Ball anno 2020.

Ball Original kan du kjøpe deg en ny Ball-genser, eller bare mimre litt om gamle dager.

https://www.instagram.com/p/CAI3BLXDZ6M/?utm_source=ig_web_copy_link

LES OGSÅ: Husker du Buzz fra Hjemme Alene? Slik ser han ut i dag – Kjenner du han igjen?

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com