onsdag, juni 3, 2020

Husker du Ball-genseren? Nå er den tilbake!

Mest lest nå

Svenske Ingmars oppfinnelse for å kløyve ved er helt genial!

Ingmar Andersson er en svensk mann som plutselig ble verdenskjent over natten. Grunnen var en Youtubefilm som viser en oppfinnelse den svenske mannen har...

Var du ung på 80- og 90-tallet kunne du ikke unngå å få med deg Ball-genseren. Vi stappet genseren godt ned i buksene, og brettet opp ermene til over albuen. De stripete genserne med de enorme logoene har nærmest blitt symbolet på 80-tallet. Nå, 40 år senere, er Ball-genseren tilbake.

Ball var opprinnelig et italiensk jeans-merke, som ble stiftet i 1974. Disse jeansene tok aldri helt av her i Norge, men ble en stor suksess i mange andre land. Ti år etter oppstarten, begynte de å lage stripete gensere med Ball-logoen trykket i store bokstaver over magen. Og da tok det plutselig helt av. Gjennom 80- og 90-tallet ble Ball et av de mest ettertraktede merkene i Europa, og spesielt i de skandinaviske landene.

Foto: BallOriginal.com

Steinvaskede jeans

Ball var faktisk de første til å lansere steinvaskede jeans. I 1982 kom de første steinvaskede jeansene til Norge, og vi trenger vel ikke fortelle hvordan det gikk. Fantes det i det hele tatt ungdom på 80-tallet som ikke gikk i disse lyse, flekkete jeansene?


Mot midten av 90-tallet falt interessen for Ball, og i 1996 ble produksjonen av Ball-genseren stanset. Danske Hans Gerhard Svarverud var en kreftene bak den skandinaviske Ball-suksessen. Da han døde i 1998, ble det også kroken på døra for hele Ball-konsernet.

Men nå er Ball tilbake. I første omgang er det gensere, hettegensere og t-skjorter som blir produsert. Men det er også jeans på vei – ifølge ryktene er det snakk om en serie med cowboy-jeans.

Foto: BallOriginal.com

To kolleksjoner Ball

Ball-genserne kan foreløpig bare kjøpes på nett. Og firmaet har ikke glemt gamle kunster. De har lanser to kolleksjoner – en som er inspirert av de gamle, populære Ball-genserne slik vi husker dem fra det glade 80-tallet. Den andre kolleksjonen er mer moderne og skal speile Ball anno 2020.

Ball Original kan du kjøpe deg en ny Ball-genser, eller bare mimre litt om gamle dager.

LES OGSÅ: Husker du Buzz fra Hjemme Alene? Slik ser han ut i dag – Kjenner du han igjen?

129,780FansLik
1,366FølgereFølg

NESTE ARTIKKEL
SCROLL NED

Siste nyheter