in

Husker du bamsesaften? Du har mest sannsynlig drukket den feil hele livet

bamsesaft

Denne saften vekker barndomsminner. Men visste du at bamsesaft slettes ikke er saft? Og at den ikke skal drikkes rett ut av bamseflasken?

Bamsesaften er egentlig vannis. Den skal ligge i fryseren i to timer før du drikker den som slush. Det er det ikke mange som har fått med seg. Det viser seg nemlig at dersom du river av etiketten under bamsen, finner du en ny etikett, og der det står at bamsefar skal i fryseren før du drikker saften.

Det er Ellen Johansen (22) som gjorde det norske folk oppmerksom på bamsesaftens hemmelighet. Hun postet et innlegg på Jodel der hun avslørte saftens egentlige funksjon.


Foto: Saftsuse

Ble veldig overrasket

– Det hele startet med at jeg og kjæresten hadde kjøpt oss en bamsesaft siden han ikke kunne huske hvordan denne smakte. Vi satte oss ned på Burger King og spiste burgere og drakk bamsesaft. Kjæresten min er over gjennomsnittet interessert i alt som står på etiketter til produkter, alt fra strekkoder til EFTA-koder, og oppdaget da den skjulte etiketten, sier hun til Nettavisen.

– Vi ble veldig overrasket og begynte å fortelle vennene våre. Heller ingen av vennene våre visste om dette, så da bestemte vi oss for å dele det på Jodel, sier hun videre.

Innlegget hennes har fått stor oppmerksomhet og har tatt av på flere sosiale medier.

Skjermdump Jodel

En skjult hemmelighet

Nettavisen tar kontakt med Willy Osberg, daglig leder i Saftsuse AS som lager bamsedrikken.

– Jada, jada. Det er liksom en «skjult hemmelighet» det, sier han og ler.

– Endelig er det noen som har oppdaget det! Jeg har jo vært ute i butikker, og altså, hvor mange som faktisk leser etiketten på produktene – det er ikke mange prosent av Norges befolkning. Vi har fått noen meldinger på Instagram eller Facebook at det er noen som har oppdaget det, og da har de skrevet: «Wow! Dette har vi ikke visst», sånn som du sa også, sier han videre.

Ellen Johansen og kjæresten
Foto: Privat

Så da vet du det. Husk å fryse bamsefar neste gang du kjøper bamsesaft.

Lik oss på Facebook
Følg oss på Instagram

Trine Rein og Finn Christian Jagge

Trine Rein sang i Finn Christian «Finken» Jagges begravelse

Gode tips mot kløende myggstikk