Hjem Nostalgi Husker du disse «Hallodamene»? Slik går det med dem som pensjonister

Husker du disse «Hallodamene»? Slik går det med dem som pensjonister

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Kirsten Schøyen og Ragnhild Sælthun Fjørtoft. Alle som husker tiden da NRK var eneste kanal på TV, husker også disse damene.

Nå har det gått henholdsvis 14 år siden Schøyen sluttet i NRK, og 10 år siden Fjørtoft ga seg. I dag nyter de tilværelsen som pensjonister, noe de tidligere har fortalt om i et herlig intervju med klikk.no.

Kirsten og Ragnhild møter fortsatt mennesker som forteller hvor viktige de var.Én tilbakemelding gjorde ekstra inntrykk på Ragnhild. ❤️

Posted by Klikk.no on Monday, August 16, 2021

Folk ryddet og kledde seg pent

Da Fjørtoft og Schøyen begynte i NRK ble de raskt to folkekjære ansikt. Det var de som sa «god natt» til den norske befolkning. De introduserte programmene, og mange følte at de ble kjent med de to kanalvertene, eller hallodamene som det het den gang.

Kirsten Schøyen slik vi husker henne fra fjernsynet. Foto: Skjermdump Youtube.

Og det var ikke bare å kaste seg i sofaen og slenge bena på bordet, når man den gang skulle se fjernsyn. For man kalte det fjernsyn, ikke TV.

– Det var jo faktisk sånn at folk ryddet litt før de slo på fjernsynet, i tilfelle vi kunne se inn i stuen, sier Ragnhild til Klikk. Og Kirsten følger opp med at man kledde seg jo faktisk penere når man skulle se på fjernsyn også.

– Og du hadde ikke på deg hva som helst. Du måtte gre deg og være anstendig før du kunne slå på fjernsynet, hun.

Betydde mye for mange

Det var noe annet med fjernsyn den gang man bare hadde en kanal. Man kunne ikke bytte mellom hundrevis av kanaler og ansikter. Man måtte forholde seg til de få og faste ansiktene som var på NRK. Og det gjorde også at man på mange måter følte at man kjente de faste gjengangerne. Dette har både Ragnhild og Kirsten følt på kroppen.

Ragnhild Fjørtoft var en av dem som sa «god natt». Foto: Skjermdump Youtube

– Vi fikk brev fra folk som følte at vi var de nærmeste de hadde. ‘Det er ingen andre som sier god natt til meg, men det gjør du’, sier Kirsten til Klikk.

Og en spesiell tilbakemelding gjorde ekstra inntrykk.

– Det var en som sa at vi var en slags morserstatning, fordi moren hans var full hele tiden. Når han så på Barne-TV, følte han at han hadde en trygghet i oss. Jeg kjenner at jeg fryser på ryggen når vi snakker om det, for det betyr jo faktisk at vi har betydd noe for noen, forteller Ragnhild.

Stortrives som pensjonister

I dag lever Ragnhild og Kirsten livet som pensjonister. En tilværelse de begge trives med.

– Du har en enorm frihet som pensjonist. Vi som har jobbet så mange helger, jul, påsker, og så plutselig hadde vi fri, sier Ragnhild til Klikk.

Og vennskapet de to imellom har blitt ekstra godt pleier som pensjonister. De har dratt på en rekke turer sammen og nyter hverandres selskap.

– For Kirsten og meg grodde vennskapet frem etter å ha vært kolleger i mange år. Vi fant ut at vi trivdes godt sammen, sier Ragnhild.

I videoen nedenfor kan du mimre mer og se et tilbakeblikk på norske kanalverter på NRK og TV 2 mellom 1987-1999.

  1. Pippi
Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com