søndag, mai 16, 2021

Husker du Kjartan og Knut fra Sommerhytta? Deler herlige bilder fra livet som småbarnsforeldre

Mest lest nå

I 2019 vant Kjartan Haugen og Knut Ivar Pelerud «Sommerhytta». Siden den gang har de blitt foreldre til lille Olivia. Men det var ikke helt uten svettetokter for de to fedrene.

Paret har hele tiden vært åpen om at de har fått en amerikansk kvinne til å bære frem barnet som surrogatmor. Prosedyren er ikke tillatt i Norge, noe som gjorde at Kjartan og Knut dro til USA.


– Surrogati er ikke tillat i Norge. Vi ønsker å være åpne om det for å informere og gi kunnskap om at det er en ryddig, fin og ordentlig prosess. Forhåpentligvis kan vi hjelpe andre som kommer etter oss og ønsker å gjøre det samme, har de tidligere uttalt til TV 2.

Dramatisk fødsel

Fødselen til Olivia ble langt mer dramatisk enn hva som er godt for helsa.

– Det ble veldig alvorlig. Det ble en navlestrengprolaps og babyen måtte ut med hastekeisersnitt. Vi skulle være med på fødselen, men alt skjedde så fort at vi ikke ble varslet, fortalte de to da de en stund etter fødselen gjestet God morgen Norge.

De første dagene av Olivias liv ble preget av bekymring og redsel for om det skulle gå bra.

– Det var veldig surrealistisk. Før dette skjedde hadde vi vært inne hos surrogatmoren flere ganger og hun var i fin form. Vi visste ikke om babyen hadde hjerneskade eller om hun kom til å overleve.

Livet nå

Heldigvis gikk det bra med Olivia. Hun er nå 1 år og 8 måneder og er en velfungerende, blid og sterk liten jente.

– Vi har vært på mange kontroller, men hun er helt frisk. Det er fantastisk at hun er i stand til å løpe rundt. Hun er nok snart sprekere enn oss, og hun kommer garantert til å bli det, sier Haugen til TV 2.

De to forteller at de nyter livet som småbarnsforeldre, og i samme intervju kommer de med en oppsiktsvekkende avsløring, som nok ikke mange småbarnsforeldre har sagt før dem:

De synes rett og slett datteren sover for mye!

– Det er helt ubeskrivelig den kjærligheten man får når man har en liten en i hjemmet. Vi tenker på Olivia døgnet rundt. Noen ganger om natten, så sier jeg til Kjartan: «Jeg håper Olivia våkner i natt, så jeg kan hente henne», sier Knut til TV 2.

Fikk nær relasjon til surrogatmor

Amerikanske Megan som er surrogatmor til Olivia har blitt en nær venn av familien. Egentlig skulle hun og hennes familie kommet på Norgebesøk i fjor, og selv om ikke det gikk så har de mye kontakt og et nært forhold.

På Instagram kan de to fedrene fortelle at datteren faktisk har fått mellomnavnet sitt som en hyllest til Megans datter.

«2 år har gått siden disse bildene ble tatt. Vi var i California for å møte vår fantastiske surrogat og hennes familie. Vi skulle også bli med på ultralyd. Megan lurte på om vi ville vite kjønnet når vi var på ultralyden eller om hun kunne få arrangere fest for oss samme kveld, hvor kjønnet ble avslørt. Rosa kuler fløt ut av kaken og enda flere tårer.

På flyet hjem forsto vi at datteren vår måtte bli oppkalt etter Megans datter med samme mellomnavn Quinn, senere fant vi navnet Olivia, Olivia Quinn.
Vi er forevig takknemlig.»

Paret bruker flittig Instagram til å vise frem livet som småbarnsforeldre. Nedenfor har vi samlet noen herlige bilder fra kontoen deres.

Med besteforeldre:

«Det fineste i verden er å se den kjærligheten som finnes mellom besteforeldre og barnebarn. Olivia er så heldig å ha fire besteforeldre som elsker henne over alt på jord,» skriver Knut.

Ballerina:

Pippifletter:

Sommeridyll:

Med surrogatmor, tre uker etter fødsel:

Dåpen:

Høyt energinivå:

Få med deg alle sakene våre! Klikk liker for å følge oss på Facebook

NESTE ARTIKKEL
SCROLL NED

Siste nyheter