Hjem Evergreens Husker du Oddny og Magnar fra «Søsken til evig tid»? Slik går det med dem nå

Husker du Oddny og Magnar fra «Søsken til evig tid»? Slik går det med dem nå

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Husker du dokumentaren «Søsken til evig tid»?

Dokumentaren laget av Frode Fimland rørte mange i Norges land da den ble vist i 2013. Den fikk siden en oppfølger «Amerikareisa», og filmene ble sett av over 2 millioner mennesker. «Søsken til evig tid» ble den mest sette dokumentarfilmen på TV 2 noensinne.

Den fascinerende handlingen foregikk i Naustdal i Sunnfjord hvor vi fikk møte søskenparet Magnar og Oddny som har levd hele livet på et småbruk. Her levde de et enkelt liv på samme måte som generasjoner har gjort før dem. Tett på dyr og naturen som de gjorde 50 år tilbake i tid. Besøkende på gården beskrev det som at «her har tiden stått stille i 50 år.»

Har flyttet på aldershjem

Da dokumentaren om søsknene ble laget, ble det også opprettet en Facebookside. Denne siden har regissør Frode Fimland nå oppdatert med informasjon om hvordan det går med Oddny og Magnar.

I et innlegg skriver han:

12 år har gått sidan eg starta å filme på Kleiva, og det er utruleg fint å sjå korleis Oddny og Magnar no har funne seg til rette på aldersheimen i Naustdal. Dei fortalde om gamle dagar, og historiene kom som vanleg med namn på folk i bygda, datoar og årstal.
Vi var innom Amerikaturen og opplevingar vi har hatt saman, og filmane som så mange har sett pris på, både i Noreg, USA og Italia.
Og vi smaka på skinka som har hengt på loftet på Kleiva i over eit år.
Det var ein snørik vinter då eg gjorde dei første opptaka på Kleiva. Eg er privilegert som har fått lov til å lage to filmar om liva deira, eit liv der kjærleiken til dyra har vore det overordna, eit liv tett på naturen der søsken lever side om side.
I Noreg har vi i dag eit godt helsevesen som tek seg av dei som vert eldre, og det er ekstra kjekt å sjå at Magnar og Oddny har fått kvart sitt rom og kan bu saman, «Søsken til evig tid».

12 år har gått sidan eg starta å filme på Kleiva, og det er utruleg fint å sjå korleis Oddny og Magnar no har funne seg…

Posted by SØSKEN TIL EVIG TID on Wednesday, May 24, 2023

Og denne uken kom det også en ny oppdatering som viser at de to fikk besøke Kleivastølen igjen.

På Facebooksiden kan man lese:

Forrige fredag fekk Magnar og Oddny seg ein tur på Kleivastølen. Her har dei vore kvar sommar sidan dei var små. Historiene frå det enkle og gode livet på stølen kom fram igjen.
Ein god ferie om sommaren der både kyr og kalvar levde eit fritt og fint liv. Gode minner.

Forrige fredag fekk Magnar og Oddny seg ein tur på Kleivastølen. Her har dei vore kvar sommar sidan dei var små….

Posted by SØSKEN TIL EVIG TID on Saturday, July 8, 2023

Hvor kan man se søsken til evig tid

Dersom du ønsker å se dokumentarserien «Søsken til evig tid nå» er det noen alternativer for deg.

LES MER:

Tags:
Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com