I februar 2018 tok Elon Musk og SpaceX verden med storm da de sendte en kirsebærrød Tesla Roadster ut i verdensrommet ombord på den første Falcon Heavy-raketten.
Med en mannequin kalt «Starman» i førersetet og David Bowies «Space Oddity» på spillelisten, ble bilen sendt ut i en heliosentrisk bane rundt solen. Dette dristige stuntet var ment å demonstrere Falcon Heavys kapasitet og inspirere til romfartseventyr.
Sju år senere fortsetter Teslaen sin ensomme reise gjennom verdensrommet. Men nylig skapte den uventet forvirring blant astronomer. I januar 2025 oppdaget forskere et objekt nær jorden som de først trodde var en asteroide og ga det betegnelsen «2018 CN41».

Det tok imidlertid mindre enn 17 timer før de innså at dette «nye» objektet faktisk var Elon Musks Tesla Roadster. Det skriver astronomy.
Denne hendelsen belyser utfordringene med å skille mellom menneskeskapte objekter og naturlige himmellegemer i verdensrommet. Med et økende antall satellitter og romsøppel blir det stadig vanskeligere å holde oversikt over hva som befinner seg der ute.
Feilidentifikasjoner som denne kan føre til unødvendig alarm og understreker behovet for bedre sporingssystemer og internasjonal koordinering.
Til tross for at Teslaen har vært ute av syne for teleskoper i flere år, har den fortsatt sin ferd gjennom solsystemet. Ifølge nettstedet «Where is Roadster» er bilen for tiden over 240 millioner miles (ca. 386 millioner kilometer) fra jorden og beveger seg mot oss med en hastighet på 888 miles per time (ca. 1 430 km/t).

Selv om bilen er langt unna, er det en liten sjanse for at den en dag kan kollidere med jorden eller Venus. Studier anslår en 6% sannsynlighet for kollisjon med jorden og 2,5% med Venus over de neste millionene av år.
Elon Musks beslutning om å sende sin personlige bil ut i verdensrommet var ikke bare et markedsføringsstunt, men også en måte å inspirere offentligheten på og vise hva som er mulig innen romfart. Som han selv uttalte:
– Jeg ønsket å inspirere offentligheten om muligheten for noe nytt som skjer i rommet.