Hjem Kjendisnytt Husker du Tommy og Annika fra Pippi Langstrømpe? Slik ser de ut i dag

Husker du Tommy og Annika fra Pippi Langstrømpe? Slik ser de ut i dag

Da jeg vokste opp var det faste rutiner rundt det å se barne-tv. Hver eneste dag klokken 18:00 benket vi oss rundt fjernsynet for en halv time underholdning spesielt rettet mot barn. Den gang kunne vi ikke selv bestemme hva vi ville se, eller når, for det var kun én kanal, og ingen hadde tenkt på å lage videoopptakere ennå.

Lørdag var alltid litt ekstra spesiell, for da var det gjerne noe ekstra morsomt, og for ikke å glemme lørdagsgodteriene.

En av de karakterene jeg husker best er nok ikke overraskende den svenske piken med rødt hår og fregner. Ja, du gjetter riktig, hun som hadde hest og en apekatt med navnet Herr Nilsson. Pippi Langstrømpe!

LES OGSÅ: Den «Ekte» Pippi Langstrømpe er død

Jeg tror det var en periode jeg kunne nesten alle replikkene og scenene utenat, og jeg må ærlig innrømme jeg er like fascinert av henne i dag som jeg var den gangen, og det hender stadig jeg ser en og annen episode når jeg får sjansen.

I dag vet jeg selvfølgelig at Pippi Langstrømpe kun ble spilt av en skuespiller, Inger Nilsson, men i barndommen var det lett å la seg forføre inn i den eventyrverdenen Pippi levde i.

Inger Nilsson som hadde hovedrollen som Pippi blir fortsatt gjenkjent som henne på gaten, og til tross for et langt liv som skuespiller med flere roller, er det som oftest Pippi hun forbindes med.

Men hva så med vennene hennes, Tommy og Annika? Ville man kunne kjenne igjen dem hvis man møtte dem på gaten i dag? Se bildene nedenfor og døm selv. Jeg tror ikke jeg hadde gjort det.

Tommy i Pippi – Pär Sundberg

Pär Sundberg, født i Stockholm i 1957, hadde rollen som Pippis gode venn Tommy. Etter innspillingene av Pippi gjorde han imidlertid ikke flere skuespill og valgte å konsentrere seg om skolegang og utdannelse. Han var da 13 år gammel, og skal ha uttalt at han ikke følte for mer film eller skuespill, noe som kan ha hatt en sammenheng med hendelser i familien på den tiden.

Pär studerte ved universitetet i Lund og er i dag skandinavisk sjef for et firma som tilrettelegger pr-kampanjer og markedsføring.

Slik ser Tommy ut i dag.

Annika i Pippi – Maria Persson

Som sin «bror» Tommy valgte også Maria Persson som spilte Annika å legge skuespilleryrket på hyllen. Riktignok ville hun egentlig gjerne fortsette, og gikk faktisk også på Calle Flygare Teaterskola, men innså hurtig at det var rollen som Annika i Pippi alle forbandt henne med, noe som satte en kraftig brems på karrieren.

LES OGSÅ: Husker du Malin fra Saltkråkan? Slik ser hun ut i dag

Hun valgte derfor å heller flytte til Mallorca, hvor hun arbeidet på et sykehus. Her var det ingen som kjente henne igjen. Senere har hun også arbeidet både i bar, og innen eldreomsorgen.

Maria Persson har en spanskfødt sønn, født i 1994, som hun presenterte under en Pippi-gjenforening i tysk fjernsyn tilbake i 2005.

Slik ser Annika ut i dag.

Her er Pippi, Tommy og Annika fra gjenforeningen i 2005!

Det er ganske fascinerende å se hvordan barneskuespillerne ser ut i dag. Ville du ha gjenkjent dem på gaten tror du?

Del gjerne artikkelen hvis du også så på Pippi Langstrømpe da du var barn.

LES OGSÅ: Husker du Tre nøtter til Askepott? Slik ser skuespillerne ut i dag

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com