Forsiden Kjendisnytt Husker du Tommy og Annika fra Pippi Langstrømpe? Slik ser de ut...

Husker du Tommy og Annika fra Pippi Langstrømpe? Slik ser de ut i dag

Da jeg vokste opp var det faste rutiner rundt det å se barne-tv. Hver eneste dag klokken 18:00 benket vi oss rundt fjernsynet for en halv time underholdning spesielt rettet mot barn. Den gang kunne vi ikke selv bestemme hva vi ville se, eller når, for det var kun én kanal, og ingen hadde tenkt på å lage videoopptakere ennå.

Lørdag var alltid litt ekstra spesiell, for da var det gjerne noe ekstra morsomt, og for ikke å glemme lørdagsgodteriene.

En av de karakterene jeg husker best er nok ikke overraskende den svenske piken med rødt hår og fregner. Ja, du gjetter riktig, hun som hadde hest og en apekatt med navnet Herr Nilsson. Pippi Langstrømpe!

Jeg tror det var en periode jeg kunne nesten alle replikkene og scenene utenat, og jeg må ærlig innrømme jeg er like fascinert av henne i dag som jeg var den gangen, og det hender stadig jeg ser en og annen episode når jeg får sjansen.

I dag vet jeg selvfølgelig at Pippi Langstrømpe kun ble spilt av en skuespiller, Inger Nilsson, men i barndommen var det lett å la seg forføre inn i den eventyrverdenen Pippi levde i.

Inger Nilsson som hadde hovedrollen som Pippi blir fortsatt gjenkjent som henne på gaten, og til tross for et langt liv som skuespiller med flere roller, er det som oftest Pippi hun forbindes med.

Men hva så med vennene hennes, Tommy og Annika? Ville man kunne kjenne igjen dem hvis man møtte dem på gaten i dag? Se bildene nedenfor og døm selv. Jeg tror ikke jeg hadde gjort det.

LES OGSÅ
Derfor ble ikke Meghans far invitert i barnebarnets dåp: "Skulle ønske jeg kunne være i dåpen"
LES OGSÅ
Hun ble kalt verdens vakreste som tiåring. Se hvordan hun ser ut som 17-åring

Tommy i Pippi – Pär Sundberg

Pär Sundberg, født i Stockholm i 1957, hadde rollen som Pippis gode venn Tommy. Etter innspillingene av Pippi gjorde han imidlertid ikke flere skuespill og valgte å konsentrere seg om skolegang og utdannelse. Han var da 13 år gammel, og skal ha uttalt at han ikke følte for mer film eller skuespill, noe som kan ha hatt en sammenheng med hendelser i familien på den tiden.

Pär studerte ved universitetet i Lund og er i dag skandinavisk sjef for et firma som tilrettelegger pr-kampanjer og markedsføring.

Slik ser Tommy ut i dag.

Annika i Pippi – Maria Persson

Som sin «bror» Tommy valgte også Maria Persson som spilte Annika å legge skuespilleryrket på hyllen. Riktignok ville hun egentlig gjerne fortsette, og gikk faktisk også på Calle Flygare Teaterskola, men innså hurtig at det var rollen som Annika i Pippi alle forbandt henne med, noe som satte en kraftig brems på karrieren.

Hun valgte derfor å heller flytte til Mallorca, hvor hun arbeidet på et sykehus. Her var det ingen som kjente henne igjen. Senere har hun også arbeidet både i bar, og innen eldreomsorgen.

Maria Persson har en spanskfødt sønn, født i 1994, som hun presenterte under en Pippi-gjenforening i tysk fjernsyn tilbake i 2005.

Slik ser Annika ut i dag.

Her er Pippi, Tommy og Annika fra gjenforeningen i 2005!

Det er ganske fascinerende å se hvordan barneskuespillerne ser ut i dag. Ville du ha gjenkjent dem på gaten tror du?

Del gjerne artikkelen hvis du også så på Pippi Langstrømpe da du var barn.

Dan Åsen Hansen
Dan har skrevet artikler for Sosialnytt siden 2017. Skribent med lang erfaring innenfor faget. Jobber også som pressefotograf.

SE OGSÅ:

Mest lest nå

Bjørn Einar Romøren har fått kreft – deler sterkt bilde etter de første behandlingene

Tirsdag formiddag kom den sørgelige nyheten. Den tidligere skihopperen Bjørn Einar Romøren er rammet av en sjelden type kreft.  Det er Se og Hør som...

Moren sendte sin 7 år gamle autistiske sønn alene på flyet. Så fikk hun en overraskende melding fra sønnens sidemann

Syv år gamle Landon Bjornson skulle fly alene for første gang for å besøke faren sin. Moren sendte med en lapp til sidemannen. Svaret...

Hun ble kalt verdens vakreste som tiåring. Se hvordan hun ser ut som 17-åring

17 år gamle Thylane Blondeau er ikke som andre 17 åringer. Hun er nemlig både modell og filmskuespillerinne, og hun er smellvakker. Den franske jenta...

Turister utfordrer skjebnen – henger med strak arm fra kanten av Preikestolen

Hvor ofte hører vi ikke om turister i Norge som kommer ut for ulykker, ofte fordi man ikke har tatt gode nok forholdsregler, eller...

Kvinnen blir snytt for en parkeringsplass – da tar hun den perfekte hevn!

Du kjenner vel igjen følelsen av å lete rundt etter en parkeringsplass. Ingenting i sikte. Men så plutselig; der ser du en ledig plass. I...

Populært på Sosialnytt nå

Historier fra livet