tirsdag, september 29, 2020

Hva skjedde egentlig med HC Andersen? Se hva han driver med i dag

Mest lest nå

Hans Christian, eller HC Andersen, som han ble kalt, var en populær radioprogramleder på 90-tallet. Han har tidligere ledet både musikkprogrammet «Topp 20» og «VG-lista Topp 20». Sammen med Tommy Steine, var han også den første programlederen av talkshowet «Senkveld». Men så ble det plutselig helt stille.

HC Andersen og Tommy Steine ledet de aller første sesongene av «Senkveld» i 2001. De holdt på i to år, før Thomas Numme og Harald Rønneberg tok over. Etter det hadde HC Andersen en liten runde med «Jeopardy» på TVNorge før han forsvant helt fra rampelyset.

«Grunnen til at jeg ga meg, var at jeg skulle bli pappa. Jeg er i bunnen og grunnen litt konservativ, og etter «Senkveld» og «Jeopardy» ble jeg i en periode litt vel mye Se og Hør-mat. Det var aldri noe problem for meg å være i offentligheten, men kjæresten min har ikke villet stikke seg frem, og da barnet kom til verden, var det greit bare å være oss. Jeg ville at Herman, som han heter, skulle kunne velge et liv i offentligheten selv», sier han til Dagbladet.


Hc Andersen og Tommy Steine i Senkveld. Foto: Skjermdump Youtube

Savner å jobbe med radio

Siden 2005 har HC Andersen solgt DAB-radioer gjennom sitt eget firma, Sahaga.

«Jeg satset på DAB fordi jeg synes det var kult med alt som går framover, og mente at også radio burde bli digitalt», sier han.

Nå innrømmer HC Andersen at han angrer en del på at han sluttet å jobbe i radio.

«Det var ikke helt uten anger at jeg kuttet ut alt sammen. Jeg har aldri angret på at jeg sluttet med tv-biten, men det å produsere radio har jeg savnet nesten hver dag», sier han.

Comeback

Men den kjente og kjære stemmen kom tilbake på radio.

Det har gått mange år uten faste sendinger for Andersen, men på nyåret gjorde han comeback med musikk- og underholdningsprogrammet «HC & Andrea» på P1 tre dager i uken.

«Det er morsomt å registrere at jeg ikke er helt glemt, og jeg har lekt meg med ulike vikariater i P1. Drømmen har hele tiden vært et radiocomeback», sier han og fortalte også at det ble herlig å komme tilbake på radioen.

«Jeg fikk vite det i går. Det er storslagent å være tilbake for fullt, for jeg har det så gøy i studio og ser ikke på det som en «jobb». Den gleden har jeg hatt siden jeg startet i lokalradioen i Halden som 13-åring,» sa Andersen til Demokraten i oktober 2019.

Nedenfor kan du se et «tabbeklipp» fra den gang Hc Andersen og Tommy Steine ledet Senkveld: 

LES OGSÅ: Husker du lille Laura fra huset på prærien? Se hvordan hun ser ut i dag!

Få med deg alle sakene våre! Klikk liker for å følge oss på Facebook

NESTE ARTIKKEL
SCROLL NED

Siste nyheter