in

Hva vil skje med dronningens gigantiske smykkesamling og personlige eiendeler?

Foto: Getty

Dronning Elizabeth var verdens mest velstående kvinne. Hun hadde en helt unik smykkesamling med over 300 smykker.

Under Dronning Elizabeths begravelse var kronen plassert oppå kisten til den avdøde monarken. Den alene er prydet med 3.000 diamanter. Kronjuvelene videreføres til neste monark. Men Dronningen hadde også en rekke personlige eiendeler – blant annet en imponerende og svært eksklusiv garderobe og rundt 300 helt unike smykker.

Det er forventet at dronningens testamente vil forbli privat, og at de nøyaktige planene for hvem som skal arve dronningens eiendeler trolig forblir ukjent.

Men noen plagg kan allerede ha funnet et nytt hjem, skriver avisa Express.

Forfatteren Brian Hoey som ga ut «Not In Front of the Corgis» i 2011, har fortalt i boken at dersom dronningen hadde klær hun ikke ville ha, ga hun bort antrekket til påklederen sin, som deretter enten kunne bruke det selv eller selge det. Skjønt, hun skal omhyggelig ha fjernet alle tegn som kunne avsløre at de en gang hadde tilhørt Dronningen.

Hun brukte også klesplagg flere ganger. Og Angela Kelly, som var hennes påkleder hevdet at et antrekk hadde en typisk levetid på 25 år.

– Dronningen er alltid sparsommelig og liker at klærne hennes tilpasses og resirkuleres så mye som mulig… Etter to eller tre ganger i offentligheten vil antrekket ha blitt kjent for media, så da ser vi enten på hvordan vi kan endre det, eller så blir det noe som brukes på private helligdager på Balmoral eller Sandringham, forteller Kelly i boka «The Other Side of the Coin: The Queen, The Dresser and The Wardrobe» som hun ga ut i 2019.

Kelly har vært en trofast tjener for dronningen i en årrekke, og får fortsette å bo nær Windsor Castle også etter Dronningens død.

Det antas at dronningen ble gravlagt iført bare to smykker; nemlig gifteringen og et par perleøreringer.

Kilder hevder imidlertid at forlovelsesringen hennes skal være tiltenkt prinsesse Anne.

Kongehuseksperten Katie Nicholl sier ifølge Express til Entertainment Tonight at dronningkonsort Camilla vil få det første ordet når smykkene skal fordeles. Deretter er det prinsesse Kate av Wales.

– Hertuginnen av Sussex vil nok få velge noen smykker på et eller annet tidspunkt, men hun er mye lenger nede i rekkefølgen, sier Nicholl.

Her er dronning Elizabeth IIs liv i bilder:

Lik oss på Facebook
Følg oss på Instagram

Ponnien Emma tok et rørende farvel med eieren, dronning Elizabeth – Dette skjer med dyret nå

VIDEO: Hvem er Volodymyr Zelenskyj?