in ,

Hvem har tillit til å leve ut sitt fulle potensial?

Jeg er psykoterapeut, mental trener og coach.  Jeg jobber med lederutvikling og formidling av hvordan leve væren. Jeg elsker det jeg gjør og takket være min nysgjerrighet og kreativitet utvikler ny innsikt hver dag.

Hvordan går det med oss om dagen? Jeg ser at vår natur av planter og ville dyr med største selvfølge lever seg helt ut og ferdige innen deres livssyklus er over.


Jeg møter klienter som stopper, bremser og saboterer seg selv og andre. De brenner lyset i begge ender der de kjører alt de kan, med håndbrekket på så det gnistrer i kortisol og adrenalin (stress og frykt).

Jeg spør dem hva som virkelig betyr noe i deres liv? De kjenner lite på slikt, og er mest opptatt av å leve slik at skole, arbeidsplass og folk rundt dem anerkjenner dem som kule, pene og bra folk. De er ytrestyrte, og har ingen kontakt med sin indre sone som er kilden til mening og lykke.

Hvordan kan vi nyte noe, når vi er eksperter på å utsette og sette på vent. Hvordan kan vi leve livet og være hele og fullstendige mennesker i dette kontrollerte og systematiske samfunnet?  Her blir vi alle vurdert kritisk, der vi skulle hatt en aksepterende observasjon med ressursorientert fokus. Vurderingen påføres oss som en råtten biff som vi svelger og som kan herje livet ut, slik at tillit blir mistillit og støtte blir selvkritikk. Hvordan kan vi gå egne veier, når alt er planlagt og satt opp etter systemer som dømmer, deler og sorterer oss i gode – dårlige, raske – trege, modne – umodne, bråkmakere og veltilpassede?

Det ser for meg ut som at skole og helse systemer har sporet av den linjen som handlet om å danne mennesker som er fullt og helt mennesker, med alle de aspektene vi rommer som barn. Det er så mange egenskaper og naturlige instinkter som dør ut fra barn til voksen, og det skaper et tomrom, et savn og en ulykkelighet.  Det er selve livsreisen med møtene og kontakten med andre, som er livseliksiren som gir ny inspirasjon, forståelse, vekst og modning.

Siden mennesker blir kategorisert og vurdert kritisk etter feil og mangler etter diagnose og karakter tabeller, vil det mest naturlige og levende i oss bli trenert og holdt tilbake.

Folket har stort besvær med å holde dette livet sitt tilbake. De holder pusten, og ber seg selv holde kjeft og sitte i ro. De aktiverer seg muskulært og går i alarmberedskap over så lang tid, at denne usunne tilstanden blir permanent.

Skole, helse og rigide samfunnsinstitusjoner kappes med sin motstand og autoritære essens som gjennomsyrer alt og alle. Det er ovenfra og ned regimer og hierarki med de naturlige følgene som innebærer mistillit, fusk, mobbing og det blir skapt tapere og falske vinnere. De falske vinnerne har vunnet en rolle som kun er et ytre skall med ingenting inni, og disse er så redde for å begå feil at de går over det som står i veien for å skjule disse.

Helse og liv er i oss og inni oss i mange aspekt via fysikk, kjemi og biologi. Vi har via vår evne til å forestille oss, skape historier og ta valg de største muligheter til å foreta ekstreme endringer og få til det som vi ønsker. Da er det viktig at vi tar kontakt innover i det livet vi er. Lukk øynene, pust og vandre innover mot det du trenger av trygghet, glede og behagelige følelser og oppdag ditt indre univers. Finn ut av hvordan du selv kan støtte, løfte, lytte, nyte, ta vare på, gi omsorg og være glad i deg selv og akseptere deg selv og alt som er. Ved å oppnå dette vil du ha overskudd og ferdig oppvarmet omsorg med din signatur til glede for alle rundt deg.

Ved å være deg selv og gjøre det du ønsker, med ett steg om gangen, så finner du ressursene dine. Du vil tiltrekke deg de menneskene som vibrerer som deg, og som det er godt å være sammen med. De andre har du ikke behov for å bli utsatt for, da de vil kunne angripe deg da de ikke tåler det lyset og den gleden du bringer inn i rommet. Alle er ikke klare for slikt, og ønsker å fordype seg i smerte og lidelse.

Helse og liv er i oss. Vi er fullkomne allerede som nyfødt, og ved at vi får ubetinget kjærlighet og støtte fra de rundt oss vil vi kunne strekke oss og vokse i vårt tempo og vår retning.

Ved frihet til å være oss selv, gjøre vår sannhet i takt med vår inspirasjon vil vi med livsgnistring, lykkebobling, bein og armer, stemme og pust, og alt vi er i møte med hele dette vi er en del av i verden, oppnå det som er den egentlige suksess og rikdom: Være deg selv, gjøre som du vil og sette pris på livet.

Ved å sanse og nyte det gode, vakre, gode og uimotståelige kan du leve din beste livshistorie som er mulig. Det er suksess at du kan kjenne deg takknemlig og heldig for alt du er en del av, og alle dine muligheter.

Du er her for en grunn, og det er livsoppgaver å løse. Det som er vanskelig, kan bli din største ressurs.

Du hadde all tilliten i kropp og sinn som barn. Du utsatte ikke belønningen eller noe i livet. Barn nyter nå. De lever når de er. Barn trenger det de har behov for, og sørger for flyt og harmoni raskest mulig.

Enkelte profesjonelle i det offentlige system kan med overlegen mine skryte av sin evne til å stå på vent, utsette behov og utsette belønningen. Disse er gode til å la tankeverktøyet ta over alt liv i kropp og sinn, slik at dette kan kommandere dette livet til evig skam, skyldfølelse og dårlig samvittighet.

Dette falske selv kan fortelle det autentiske livet i oss at andre er bedre, at vi ikke er gode nok eller verdige til å fortjene godt. Dette er overformyndighetenes stemme som krever at du lystrer, innfinner deg og gjør som autoritetene sier. Noe annet er livsfarlig for vår livskvalitet, da slik motstand og negativitet er giftig og utmattende. Av den grunn kjører dette autoritære systemet tvers gjennom oss med sin propaganda om at noen er vinnere og noen er tapere, noen har feil og noen rett. Hele det politiske systemet er basert på splitt og hersk, tillit og mistillit, og makt og penger mot avmakt og nød. Det har ikke vært noen egentlig helse eller selvutvikling i politikken før nå, slik det ei var frihet i denne frigjøringsdagen. Nå er det kommet et parti, Helsepartiet, som jobber for folkehelse, frihet og livskvalitet.

Det er nye tider nå siden det er en kollektiv fortvilelse med nedstemthet, uro, bekymring og sorg over alt vi har tapt og alle de harde konfliktene på kryss og tvers av grupper med folk som før var gode til å være sammen.

Et normalt og lykkelig menneske vil gjøre som han vil når han vil.

Et overkjørt, angstfylt, deprimert og knust menneske vil gjøre som han vil, men i stedet gir han seg over til det hen minst har behov for. Det nummes, bedøves og selvmedisineres. Dermed er det best å gi andre ansvar for helsen og livet, slik så mange nå gir ansvaret for livsstil, helse og livskvalitet til alt fra hendelser i fortiden, andre mennesker til helsevesen og myndigheter.

Hva om du slapp deg selv fri?!!  Hva om du lot alt det som gløder, brenner og skinner inni deg komme ut i denne verden?! Hva om din inspirasjon, entusiasme og naive nysgjerrighet kunne flyte gjennom deg? Hva om du tillot deg å stille de spørsmålene du ønsker?

Vi trenger hver eneste tåre, glød, stemme, åndedrag og kreative godhet og kjærlighet! Så mange lider, så mange trenger nærhet og så mange vil trenge å gi av sitt overskudd og sin omsorg.

Jeg vil oppfordre deg til å søke fred, tillit og med største varhet søke å se, lytte og kjenne på hvordan vi mennesker kan finne sammen til vårt kollektive største potensial.

Demokrati og frihet er denne 17. Mai 2021 – til å ta og føle på. Det er helse, livskvalitet og alt som hører med som gjelder i vår politikk nå. Jeg står på listen til Helsepartiet, fordi jeg gløder for at menneskene skal finne sine veier til superhelse og høyeste livskvalitet med de beste relasjoner i et varmt og støttende samfunn.

Du er alltid velkommen til å bli med på kurs, lederutvikling, parterapi og individuelle timer (online telefon, online terapi eller ved personlig oppmøte).

Kondolerer for det tapte, og gratulerer med de dagene som kommer så fulle av glede og forventning.

Linda Nordskog

Linda Nordskog jobber for tiden som prosjektansvarlig for forskningsprosjektene «Ny behandling for livsstilssykdommer» og «Ny protokoll for relasjonsterapi». Hun har utviklet helse og livsstilskonseptet Bergen Helhetsklinikk As. Her er hun medeier og jobber som psykoterapeut og mental trener, der hun tilbyr hypnoterapi, gestaltterapi og mental trening. Via mentora tilbyr hun onlinekurs og verktøy for mer glede og livskvalitet. Hun har også skrevet boken «Slik vokser du – Bli deg selv», og utviklet onlinekursene «Mester i eget liv» og «Mot».

Lik oss på Facebook
Følg oss på Instagram

Norske forskere er nærmere svar på gåten bipolar lidelse

prins oscar

Ser du hvem prins Oscar ligner på?