tirsdag, oktober 27, 2020

Hver dag forsvant hunden inn i skogen – eieren fant frem kamera da han oppdaget hvorfor

Mest lest nå

Av og til leser man historier om vennskap som er så spesielle at man nesten ikke tror hva man leser. Slik er historien om schæferhunden Snusen og reven Tinni.

I menneskeverden er det helt normalt at man danner vennskap på tvers av raser og nasjonalitet. I dyreverden skjer det derimot ikke like ofte. Men noen ganger skjer det, og det er like fascinerende hver gang.


En som virkelig fikk oppleve et slikt forhold på nært hold er Torgeir Berge. For en del år siden var han på tur i skogen sammen med hunden Snusen. I skogen møtte de en liten reveunge. Og kjemien mellom hunden og reven var på plass fra første stund.

Etter møtet i skogen begynte reven å oppsøke familien, og hunden ville stadig ut i skogen for å leke med sin nye venn.

– Det var jo egentlig et helt tilfeldig møte i skogen i sommer, som bare har utviklet seg. Det var jo reven som startet å komme bort og etter hvert har det blitt et tillitsforhold mellom Tinni og Snusen, fortalte Berge til TV 2 da saken ble kjent for noen år siden.

IMPORTANT MESSAGE TO THE ENGLISH READERS!!!Sniffer and Tinni– the original Norwegian novel– now available in…

Publisert av Snusen og Tinni – Sniffer and Tinni Søndag 3. mai 2020

Ble verdenskjent

For vennskapet mellom Snusen og Tinni ble virkelig en slager på sosiale medier. Aviser fra hele verden begynte å skrive om de usedvanlige vennene, som også fikk sin egen Facebookside.

– Vi fikk en voldsom respons fra hele verden da NOAH la ut en video med Snusen og Tinni på YouTube, har Torgeir Berge tidligere fortalt til NRK.

"Hva har du der?""What have you got there?""Was hast du denn da?"

Publisert av Snusen og Tinni – Sniffer and Tinni Fredag 23. januar 2015

Torgeir Berge har ellers brukt oppmerksomheten til Snusen og Tinni til å kjempe mot pelsdyrindustrien.

«Rever er som hunder i deres oppførsel og personlighet. Jeg får tårer i øynene når jeg tenker på de millioner av rever som lever hele livet i et bur. Jeg er sikker på at verken reven eller Tinni ville ha hatt et godt liv i et lite bur på en pelsfarm. Jeg grøsser av tanken», har han skrevet på Facebook.

Og til Daily Mail har han stilt spørsmålet; hva er egentlig poenget?

– Hvorfor skal noen dyr bli lukket inne i små, klaustrofobiske bur, uten frihet bare fordi…mennesker ønsker å se bra ut?

Hva som skjedde videre med Snusen og Tinni vet vi ikke, men Berge har tidligere fortalt til NRK at Tinni fant sitt naturlige liv i skogen.

– Han har fulgt alle utviklingstrinnene til en vanlig rev og nå bor han nok langt fra oss og hjelper til med å fôre opp valpene sine, slik revehanner gjør. Vi har bare vært en erstatning for familien hans. Han kommer innom, vi så ham sist for 14 dager siden. Men nå har han fått sitt eget liv.

I videoen nedenfor kan du se hvordan de to vennene leker sammen. Om ikke dette er ekte vennskap så vet ikke jeg!

LES OGSÅ: Denne fotografen har klart å forevige et helt spesielt vennskap mellom hund og ugle!

Få med deg alle sakene våre! Klikk liker for å følge oss på Facebook

NESTE ARTIKKEL
SCROLL NED

Siste nyheter