Hjem Historier fra livet Hver dag hørte hun støy fra garasjen – Hemmeligheten til mannen fikk henne til å gråte

Hver dag hørte hun støy fra garasjen – Hemmeligheten til mannen fikk henne til å gråte

Overraskelsen gjorde kona målløs.

Brad Soden har opplevd mye i sitt liv. Han tjenestegjorde i den første Irak-krigen og har reddet mange liv som brannmann. Han bor i Phoenix, Arizona, sammen med sin kone Liz og deres tre barn. Livet deres tok en dramatisk vending den 15. august 1999.

På denne skjebnesvangre dagen var Liz bak rattet med barna i bilen da et dekk eksploderte og bilen kjørte av veien. Barna slapp unna med mindre skader, mens Brad brakk beinet. Liz derimot, brakk ryggen og ble lam fra livet og ned.

Familien samlet. Foto: privat

Selv om Liz trodde hennes liv var over, og at Brad ville forlate henne for en «normal kvinne,» ble hun overrasket da Brad gikk ned på kne ved sykehussengen og fridde. Liz sa ja, og paret giftet seg kort tid etter.

Bundet til rullestol

Liz måtte nå tilpasse seg livet i rullestol. Dette var spesielt vanskelig da familien elsket friluftsliv og fotturer. Liz forsøkte å delta, men de røffe stiene gjorde det umulig for rullestolen hennes å følge med. Hun måtte ofte vente på flat mark mens familien fortsatte turen, noe som førte til mange tårer.

Foto: Privat

Synet av Liz som satt igjen alene på turene gjorde Brad fast bestemt på at dette aldri skulle skje igjen. Med sin bakgrunn som reparasjonstekniker fra hæren, hvor han hadde ansvar for å vedlikeholde og reparere stridsvogner, satte han seg et mål: Å lage en terrenggående rullestol til Liz.

Foto: Privat

Hemmeligheten i garasjen

Brad tilbrakte lange dager og netter i garasjen, ofte med høylytt støy som fylte nabolaget. Hans oppdrag var å skape en elektrisk motor som var stille nok til å brukes i skogen og på campingplasser. Etter mange timer med hardt arbeid, kunne han endelig avsløre hva han hadde laget.

Foto: privat

Liz ble ropt over til garasjen hvor Brad presenterte henne for en spesiallaget rullestol med belter, inspirert av stridsvogner, som kunne takle terreng. Liz var overveldet av følelser da hun så hva Brad hadde laget for henne. Hun kunne nå delta på familiens fotturer uten hindringer.

Foto: Privat

Brads oppfinnelse fanget oppmerksomheten til NPC Robotics, et høyteknologisk selskap, som hjalp til med å produsere en prøveversjon av modellen hans. Den nye rullestolen var stille, rask og i stand til å takle alle typer terreng.

Nå kan Liz, Brad og barna nyte fotturer sammen, uten at Liz må bli igjen. Brads oppfinnelse har ikke bare gitt Liz muligheten til å delta i familieaktiviteter igjen, men har også vist hvor mye kjærlighet og dedikasjon han har for henne.

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com