mandag, april 12, 2021

Hver dag øker antall innleggelser. En ting bekymrer ekstra: – dette er kritisk

Mest lest nå

Selv om en rekke koronatiltak er innført de siste ukene, fortsetter smitten og antall sykehusinnleggelser å øke.

Nå roper Sykepleierforbundet varsku. Vi mangler alt for mange intensivsykepleiere til å ta i mot alle innleggelsene som vil komme fremover.

TV 2 omtaler i dag saken om mangel på intensivsykepleiere, og på Facebook har sykepleierforbundet delt saken hvor de siterer forbundsleder Lill Sverresdatter Larsen:


– Dette har vært en varslet krise lenge. Mangel på intensivsykepleiere er kjent over flere år, og nå er de slitne i tillegg. Slik sett er ikke kapasiteten bedre enn da pandemien traff oss i mars.

– Dette har vært en varslet krise lenge. Mangel på intensivsykepleiere er kjent over flere år, og nå er de slitne i…

Posted by Norsk Sykepleierforbund on Friday, November 13, 2020

Dette er kritisk

Lill Sverresdatter Larsen uttaler videre til TV 2 at Norge mangler så mange som 500-1000 intensivsykepleiere. Hun omtaler situasjonen som kritisk.

– Situasjonen er kritisk. Basert på tall fra helseforetakene mangler vi nå mellom 500 og 1000 intensivsykepleiere, sier forbundslederen til TV 2.

Med 3258 nye smittetilfeller i Norge forrige uke beskriver helsedirektør Bjørn Guldvog situasjonen som katastrofe. Til TV 2 uttaler han at sykehusene må forberede seg på mange innleggelser fremover.

– Vi har bedt sykehusene forberede seg på det som kan oppfattes som en katastrofesituasjon med opptil 1200 innlagte pasienter med behov for intensivbehandling, sier Guldvog.

Mange rammes

Mange bransjer og bedrifter rammes nå av de strenge tiltakene som har blitt innført for å få smitten ned. På Facebook skriver statsminister Erna Solberg at de vil forlenge den økte kompensasjonsgraden for permitterte til 31. mars.

«Når vi nå har sett oss nødt til å stramme inn tiltakene for å stanse den omfattende smitteveksten, så vil det gå ut over en rekke bransjer, blant annet reiseliv, hotell og restaurant. Vi tar konsekvensene av det, sånn at spesielt folk i yrker med lav lønn, beholder en større andel av inntekten sin.
Vi ser også at dette kan vare lenger enn situasjonen var tidligere i høst, slik at mange risikerer å gå permittert og ledige de første månedene neste år, som følge av at vi har vært nødt til å stramme inn, blant annet overfor restaurantene,»
skriver statsministeren.

Få med deg alle sakene våre! Klikk liker for å følge oss på Facebook

NESTE ARTIKKEL
SCROLL NED

Siste nyheter