torsdag, juli 2, 2020

Hver fjerde nordmann vil frata Märtha Louise prinsessetittelen

Mest lest nå

Samtidig mener hver femte nordmann at prinsessens bruk av sin tittel i markedsføring påvirker deres syn på kongehuset i negativ retning.

NRK har utført en undersøkelse blant nordmenn om deres holdninger til prinsessen og hennes bruk av prinsessetittelen i markedsføring av foredrag sammen med kjæresten sjaman Durek Verrett. Undersøkelsen er utført av Norstat.

Hver fjerde nordmann mener at kongen bør frata Märtha Louise prinsessetittelen.


Hver femte nordmann mener prinsessens bruk av sin tittel i markedsføringen av turneen med sjaman Durek Verrett påvirker deres syn på kongehuset i negativ retning.

Menn er mer kritisk enn kvinner

Ifølge NRK, er menn mer kritisk til praksisen, og det er også flest menn (31 prosent) som mener at kongen bør frata henne tittelen.

72 prosent svarer i undersøkelsen at de ikke er påvirket av bruken av prinsessetittelen i markedsføringen av turneen med kjæresten Durek Verrett.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Princess Märtha Louise (@princessmarthalouise) on

Og kun 2 prosent svarer at de har fått en oppløftende tro på prinsessen og kongehuset.

Oppsiktsvekkende høye tall

NRK har også snakket med Trond Blindheim. Han er dosent ved Høyskolen Kristiania, og mener det er oppsiktsvekkende mange som er negative til Märtha Louises praksis når oppslutningen om kongehuset generelt er så høy.

«Gitt at det er nokså stor oppslutning om det norske kongehuset, så er tallene oppsiktsvekkende høye», sier han.

Bare to prosent er mer positive enn før

«Mange mener jo at prinsessen åpner opp perspektiver som ikke er så tradisjonelle i forbindelse med kongehuset. Er ikke det et gode», spør NRK.

«Mange vil se det som et gode, men når vi så på den undersøkelsen som blir presentert nå så var det bare to prosent som mente de hadde fått en oppløftende tro på henne og kongehuset etter dette hadde skjedd», svarer Blindheim.

I en undersøkelse i forbindelse med kong Haralds 80-årsdag svarte 81 prosent at de ønsker å beholde monarkiet, mens 15 prosent ville ha en annen styreform.

130,080FansLik
1,408FølgereFølg

NESTE ARTIKKEL
SCROLL NED

Siste nyheter