søndag, april 18, 2021

Hver natt klokken 03 våkner Bent Høie – det er én ting han må sjekke

Mest lest nå

Bent Høie har nå vært helseminister i ett år i en verden preget av koronavirus. Det har gjort noe med han.

Pandemien har rammet oss alle. Enhver av oss har nok blitt forandret og preget på sin måte av alle konsekvensene og restriksjonene koranaviruset har medført.

En av dem som alltid må være oppdatert, og som må oppdatere oss andre på status for viruset er helseminister Bent Høie. En oppgave han nok ikke hadde drømt om skulle bli en stor del av hans jobb over en så lang periode.


I et større intervju med BT forteller han nå om hvordan viruset også har påvirket han.

Våkner 03.00 hver natt

Vi kjenner alle til viktigheten av en god natts søvn. Helst skal søvnen være sammenhengene, og spesielt ikke avbrutt av skjermtid midt på natten. Men helseministeren klarer ikke la være. Hver natt våkner han på slaget klokken 03.00. Han griper etter mobiltelefonen og taster inn: «Oppdaterte smittetall.»

Det er snart åtte år siden han takket ja til å bli Erna Solbergs mann innenfor helse og omsorg. Hvem hadde trodd at han en dag måtte være med på å ta stilling til hvorvidt polet skal holde åpent, om det skal være lov til å spille fotballkamper eller om skolene i det hele tatt skal holde åpent.

Flere ganger i uken oppdaterer han Facebooken sin med siste status på smittetall og tiltak. Som statusen nedenfor som ble publisert første påskedag.

De strenge nasjonale tiltakene forlenges med to ekstra dager, fra 12. til 14. april. Det er nødvendig for å få et bedre…

Posted by Bent Høie on Sunday, April 4, 2021

Høie innrømmer ovenfor BT at over ett år er lenge i en slik stilling.

– Det er lenge. Og kanskje aller lengst for dem med hjemmekontor og for dem som er permittert eller har mistet jobben, sier helseministeren.

Samtidig begynner Høie å se lys i enden av tunnelen. Til avisen forteller han om sitt håp for den kommende tiden.

– Hvis vi kommer ut av april med kontroll på smitten og det ikke skjer noe vesentlig negativt med vaksineleveransen fremover, så vil mai kunne bli måneden der vi tar stegene mot en mer normal hverdag.

På jobb hver dag

Stillingen som helseminister, spesielt under en pandemi, gir ikke rom for fri. Bent Høie er på jobb hver dag. 365 dager siste året. Høytidene er ekstra preget av møter, avgjørelser, pressekonferanser, spørsmål og svar.

Men Høie syter ikke. Han har valgt denne jobben, og han vet at mange andre har det mye verre enn han selv.

Samtidig er det mange meninger om jobben helseministeren gjør. Mange blir skuffet og sint over restriksjoner, anbefalinger og påbud som går ut over livene deres.

– Jeg forstår det. Og jeg forstår også at man må få frustrasjonen ut på noe eller noen. Mye av dette er jo mitt ansvar. Min jobb er jo å prøve å forklare hva alternativene er. Og det kan tenkes jeg er naiv, men jeg opplever en overvekt av positive tilbakemeldinger på gaten, sier Høie til BT.

LES OGSÅ: Bent Høie: – Vi var utrolig heldige som traff hverandre og bestemte oss for at det skulle være oss to

Synes du at Bent Høie gjør en god jobb som helseminister? Trykk i så fall på deleknappen!

Få med deg alle sakene våre! Klikk liker for å følge oss på Facebook

NESTE ARTIKKEL
SCROLL NED

Siste nyheter