in ,

Hvilke folk stikker av fra slikt? Tommy fant rådyret meid ned midt i veibanen – ingen reagerte

Foto: Privat / Tommy Larsen

Det var ved 7-tiden en tirsdag morgen Tommy Larsen kom kjørende langs en trafikkert vei. Han støtte på et hardt skadd rådyr i veien. Det så ut til å ha ligget der en stund. Ingen reagerte.

Tommy Larsen snudde ved første bussholdeplass, og parkerte bak rådyret med nødblinken på. Han opplevde at mange satte lite pris på at han hindret trafikken.

– En av bilistene som kom bak meg valgte til og med å tute. Jeg synes det er helt vanvittig at enkelte kan mangle så grunnleggende empati, sier Tommy Larsen til Drammens Tidene.


Han er også sjokkert over at noen bare kan kjøre på et dyr og la det bli liggende, mens man raser videre i trafikken.

Larsen forteller til avisa at dyret hadde brekte bein og ikke hadde muligheter til å komme seg bort fra veien.

Mye tydet på at rådyret hadde ligget der en stund. Larsen så nemlig at det hadde rent blod og urin et godt stykke bortover veibanen.

– Det er ganske flatt på strekningen, så dette må ha tatt tid. Jeg synes også det er skremmende at nesten ingen forbipasserende tok seg bryet med å stoppe for å hjelpe. Med unntak av en annen kvinne var det tilsynelatende ingen som tok seg bryet, sier han.

Tommy ringte både politi og viltnemd. Det var første telefonen de hadde fått inn om det skadde rådyret.

Heldigvis reagerte viltnemda raskt. Da de var på pletten mindre enn ti minutter etter Tommy hadde ringt dem, viste det seg dessverre at rådyret måtte avlives.

Foto: Privat / Tommy Larsen

vegvesenets nettsider står det klart og tydelig at det ikke er straffbart å kjøre på et dyr – men det er straffbart å ikke melde fra. Dersom man er ute for et slikt uhell skal man melde fra til politiet på 02800, som deretter varsler viltnemda.

Vegvesenet minner også om at man:

  • Aldri skal følge etter et skadet dyr selv. Det kan både være farlig og vanskeliggjør ettersøkshundens arbeid.
  • Skal sikre skadestedet ved å sette ut varseltrekant og skru på nødblink på kjøretøyet.
  • Skal ta på deg refleksvest.

I lov om dyrevelferd står det uttrykkelig at enhver som påtreffer et dyr som åpenbart er sykt, skadet eller hjelpeløst, skal så langt mulig hjelpe dyret. 

Brudd på dyrevelferdsloven straffes med bøter og/eller inntil ett års fengsel. Grov overtredelse straffes med inntil tre års fengsel.

Lik oss på Facebook
Følg oss på Instagram

Fikk femlinger: Fire eneggede firlingjenter og en tvillinggutt

Ekspert: «De har råd til Sophie Elise»