Oppdagelsen av den hvite elgkalven i Steigen er noe som ikke skjer hver dag. Det var Kent Kristensen, en lokal beboer, som først fikk øye på elgen. Nå har lokalt jaktlag bestemt seg for å frede den.
– Jeg så noe hvitt løpe innover i skogen, og trodde først det var en sau som hadde forvillet seg. Men så snudde jeg meg igjen og koblet at det var en hvit elgkalv, forteller Kristensen i et intervju med VG.
Nå er hele lokalsamfunnet begeistret over å ha et så sjeldent dyr i nærområdet.
Jaktlaget velger å frede elgen
Etter oppdagelsen av elgkalven, var det ingen tvil om hva det lokale jaktlaget ville gjøre. De bestemte seg for å frede elgen for å sikre at den overlever vinteren og får vokse opp i trygghet.
– Vi føler oss som elgens voktere nå. Denne kalven skal vi ta vare på, så vi håper den overlever vinteren, sier jeger Terje Vik til VG.

Lokalbefolkningen har også sluttet seg til denne beskyttende holdningen, og flere har vist stor interesse for elgens videre liv i naturen.
Det er ikke bare et vakkert syn, men også en unik opplevelse for dem som får være vitne til det.
Hvit elg med leukisme
Ifølge elgforsker Erling Johan Solberg ved Norsk institutt for naturforskning (NINA) er det mest sannsynlig at elgkalven lider av en tilstand kalt leukisme. Leukisme er en genetisk tilstand som fører til delvis tap av pigmentering, men det gir ikke de synsproblemene som albinisme ofte medfører.
Solberg forklarer at albinisme er svært uvanlig hos ville dyr, og de som har denne tilstanden dør ofte tidlig. Leukisme, derimot, gir dyrene en sjanse til å overleve, til tross for deres uvanlige utseende.
– Jeg har ikke hørt om noen hvite elger så langt nord. Det er veldig uvanlig, sier Solberg.

Nå håper både lokalbefolkningen og elgforskere at den hvite elgkalven vil overleve vinteren og vokse opp til å bli en voksen elg.