Hjem Familie Hvit kvinne føder tre mørkhudede barn. Begrunnelsen er utrolig rørende

Hvit kvinne føder tre mørkhudede barn. Begrunnelsen er utrolig rørende

I 2017 bestemte amerikanske Aaron og Rachel Halbert seg for å bli adoptivforeldre. Men de ville ikke nøyes med å bare adoptere ett barn, de ønsket å adoptere to afroamerikanske barn som et hvitt par. Selv om det ikke høres rart ut og vi tross alt lever i en moderne tid, var dette et stort skritt for paret – for med adopsjonen fulgte det både rasisme og mange fordommer.

Aaron og Rachel var klar over alle de hatefulle kommentarene de kunne forvente å få, men de var likevel fast bestemte på å adoptere barna og gi dem et trygt liv fylt med kjærlighet og varme.

Tiden gikk, og til slutt kunne de endelig adoptere barna sine. Det var to søsken, en gutt og en jente, men det skulle vise seg å være en mentalt tøff reise for den lille familien – men likevel var gleden av å endelig kunne starte en familie svært stor.

Foto: Privat / Aaron Halbert

Rasistiske kommentarer

Selv om paret var glade for at de endelig hadde fått barn, måtte de være oppmerksomme på de hatefulle kommentarene de regnet med å få fra folk på gata, folk som uttrykte alvorlig rasisme mot barna. Aaron og Rachel bor i sørlige USA, hvor det fortsatt er store problemer med rasisme.

– Vi visste at et hvitt par med mørke barn ville fremprovosere sterke reaksjoner, spesielt her i sydstatene. Det er alltid en eldre hvit kvinne i køen i supermarkedet som ser på oss med ren avsky, eller en afroamerikansk mor som stirrer på oss og bare rister på hodet, forteller Aaron i et intervju med Washington Post.

Men paret tok det imidlertid ikke personlig. De visste at de ga barna sine et trygt og godt hjem og overøste dem med kjærlighet. De bryr seg ikke om hudfargen deres, og etterhvert bestemte de seg for at de ville ha et barn til.

Ettersom Rachel hadde store problemer med å bli gravid valgte de i stedet at hun skulle få et embryo implantert.

LES OGSÅ: Alba har Downs syndrom og ble forlatt etter fødselen – 20 familier takket nei før denne mannen adopterte henne

Paret fant to embryoer fra et par afroamerikanske tvillinger – som hadde ligget nedfrosset i mer enn 15 år. Det var viktig for paret at deres adoptivbarn og de nye barna skulle føle seg som søsken – og at de hadde samme etniske bakgrunn.

Foto: Privat / Aaron Halbert

Rachel og Aron fant til sist en lege som kunne hjelpe dem, og som forsto hvorfor det var så viktig for dem at de hadde afroamerikanske embryoer.

Da de senere besøkte sin egen lege i Honduras for å se hvordan det var med deres små embryoer, fikk de en liten uventet overraskelse. Et av embryoene var delt i to.

Foto: Privat / Aaron Halbert

Etter litt diskusjon frem og tilbake bestemte paret seg likevel for å implantere embryoene. Og i stedet for å være gravid med tvillinger, var Rachel nå gravid med trillinger!

Heldigvis forløp hele svangerskapet og fødselen uten noen form for komplikasjoner, og nå har Rachel og Aron en vakker liten familie – med fem mørkhudede brødre og søstre som alle elsker hverandre betingelsesløst.

Denne familiens historie er veldig inspirerende. I disse vanskelige tider, når folk fortsatt er rasistiske og ikke kan la vær å påpeke hudfargen – selv på små barn – så viser familien likevel at kjærlighet og medmenneskelighet er grenseoverskridende og uovervinnelig. Del og lik hvis du er enig.

LES OGSÅ: Julie ble låst inne av sine foreldre og tvunget til å adoptere – 44 år senere fikk hun sin revansje

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com