lørdag, august 8, 2020

Hvor du satt i bilen under bilferier som liten, kan avsløre noe viktig om deg som voksen

Mest lest nå

Elefant og hund var bestevenner. Så ble de adskilt. Se den rørende gjenforeningen

Da hunden Bella ble skadet, og måtte på rehabilitering i tre uker, stod bestevennen og elefanten Tara utenfor behandlingssenteret hver eneste dag og ventet. Ved...

Det skal godt gjøres å ha vokst opp i Norge og ha sluppet unna bilferier som liten, men du har i alle fall vært i en bil når du var yngre.

Men husker hvor du hadde din ‘faste’ plass i baksetet? Bak sjåføren, eller kanskje på motsatt side eller var du så uheldig at du alltid var dritten i midten? Med nærmest ingen beinplass, ingen setelomme å putte tingene dine i og omringet av søsken som var utålmodig og rastløse?


Ikke dritten i midten for evig

Vel, en stor undersøkelse utført av Škoda mener å ha funnet ut at om du satt i midten som liten, er det store odds for at du opplever stor suksess i karrieren din som voksen.

Škoda melder at 90 prosent av menneskene som deltok i undersøkelsen som var i direktørstillinger, kunne huske at de alltid måtte sitte i midten når de var små.

Det samme gjaldt 72 prosent av de som eide egne bedrifter og 62 prosent av de i daglig leder-stillinger.

Reflekterer personligheten

Ikke så rart når man tenker litt på det. Det å sitte i midten krever tålmodighet, forhandlingsferdigheter, å kunne koble helt ut og velge kampene sine med omhu.

Barnepsykolog Laverne Antrobus forklarer funnet på følgende måte:

– Mye kan avsløres når alle sitter sammen med begrenset plass. Det er fascinerende å se hvordan det å sitte en bestemt plass i baksete, ofte over flere år, kan påvirke eller reflektere personligheten vår, sier Antrobus i et presseskriv.

130,360FansLik
1,531FølgereFølg

NESTE ARTIKKEL
SCROLL NED

Siste nyheter