Hjem Hjernetrim Hvor mange jenter ser du på dette bildet? De fleste tar feil

Hvor mange jenter ser du på dette bildet? De fleste tar feil

Vi elsker optiske illusjoner. Og denne gangen handler det om jenter.

Bildet er tatt av den prisvinnende fotografen Tiziana Vergari. Tiziana er en kjent fotograf fra Sveits, og hun har tidligere vunnet prisen «Instagram Of The Year».

Bildet av jentene la hun ut på Instagram-kontoen sin for tre år siden. Den gangen gikk bildet viralt, og folk over hele verden klødde seg i hodet over hva det var de egentlig så. Nå har bildet plutselig fått nytt liv, og folk undrer seg igjen over jentene.

Årsaken er todelt

Årsaken til at dette bildet går viralt, er todelt. Det er ingen tvil om at det er et vakkert bilde. Samtidig blir folk veldig forundret. Det er nemlig ikke lett å se hvor mange jenter det egentlig er på bildet.

TEST OGSÅ: De færreste ser illusjonen i dette bildet – gjør du?

Mange vil begynne å telle. De fleste ender opp med 13 jenter. Andre mener det er 3. Mens andre igjen mener det bare er 2 jenter på bildet.

Optiske illusjoner

Optiske illusjoner har fascinert folk i mange hundre år. Slike illusjoner oppstår når øynene og hjernen får problemer med å tolke hva vi faktisk ser. Det finnes to hovedtyper illusjoner. Det ene er visuelle paradokser som får oss til å tvile på det vi egentlig ser. Det andre er bilder som feilbedømmes fordi vi ikke klarer å tolke dem riktig.

Fasiten – spoiler

Hvis du ikke orker å studere bildet mer, kan vi avsløre at det bare er to jenter på bildet. Begge jentene sitter vendt mot en speilvegg. Derfor speiles de to jentene både forfra og bakfra slik at det ser ut som det er en lang rekke med jenter.

Klarte du å se hvor mange jenter det var på bildet?

TEST DENNE: Optisk illusjon tar nettet med storm : hvilke dyr ser du først i dette bildet?

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com