Forsiden Hjernetrim Hvor mange jenter ser du på dette bildet? De fleste tar feil

Hvor mange jenter ser du på dette bildet? De fleste tar feil

Vi elsker optiske illusjoner. Og denne gangen handler det om jenter.

Bildet er tatt av den prisvinnende fotografen Tiziana Vergari. Tiziana er en kjent fotograf fra Sveits, og hun har tidligere vunnet prisen «Instagram Of The Year».

Bildet av jentene la hun ut på Instagram-kontoen sin for tre år siden. Den gangen gikk bildet viralt, og folk over hele verden klødde seg i hodet over hva det var de egentlig så. Nå har bildet plutselig fått nytt liv, og folk undrer seg igjen over jentene.

 

Se dette innlegget på Instagram

 

Et innlegg delt av tiziana vergari iPhoneography (@tizzia)

Årsaken er todelt

Årsaken til at dette bildet går viralt, er todelt. Det er ingen tvil om at det er et vakkert bilde. Samtidig blir folk veldig forundret. Det er nemlig ikke lett å se hvor mange jenter det egentlig er på bildet.

Mange vil begynne å telle. De fleste ender opp med 13 jenter. Andre mener det er 3. Mens andre igjen mener det bare er 2 jenter på bildet.

LES OGSÅ
Hvor mange bein ser du på bildet?
LES OGSÅ
Hvor mange bein ser du på bildet?

Optiske illusjoner

Optiske illusjoner har fascinert folk i mange hundre år. Slike illusjoner oppstår når øynene og hjernen får problemer med å tolke hva vi faktisk ser. Det finnes to hovedtyper illusjoner. Det ene er visuelle paradokser som får oss til å tvile på det vi egentlig ser. Det andre er bilder som feilbedømmes fordi vi ikke klarer å tolke dem riktig.

Fasiten – spoiler

Hvis du ikke orker å studere bildet mer, kan vi avsløre at det bare er to jenter på bildet. Begge jentene sitter vendt mot en speilvegg. Derfor speiles de to jentene både forfra og bakfra slik at det ser ut som det er en lang rekke med jenter.

Klarte du å se hvor mange jenter det var på bildet?

Marte Frimand
Marte er utdannet journalist med lang erfaring. Hun har tidligere blitt kåret til årets gullpenn under Vixen Blogg Awards for bloggen Casa Kaos.

SE OGSÅ:

Mest lest nå

13 år gamle Sydney opptrer på kjøpesenter – får sin livs opplevelse da Ed Sheeran overrasker henne

Sydney Bourbeau opptrådte på et canadisk kjøpesenter til inntekt for en lokal veldedig organisasjon. Hun hadde valgt å synge Ed Sheerans sang "Thinking Out...

Forsvunnet amerikansk mann funnet: Hundene hadde spist han

En 57-åring hadde vært forsvunnet i flere måneder, da politiet endelig fant ham. Stedet de fant ham på, var imidlertid svært overraskende, nemlig i...

Hun gjør det over 100 år gamle treet om til et bibliotek – Imponerende

I disse dager leser mange av oss alt mulig på forskjellige typer skjerm som PC, mobil eller nettbrett. Men har vi glemt bøkene litt?...

21-åringen tok dette bildet – timer senere frarøvet en fyllekjører henne både mann og barn

Tiden kom og vi skulle dra. Lite viste vi da at om bare noen minutter så ville alt forandre seg.

43-år gammel spesiallege innenfor psykiatri : «dette bør du vite om utbrenthet»

Niklas Nygren er en svensk lege. Han jobber innenfor psykiatri og har selv følt på kroppen hvordan det er å rammes av utbrenthet. På...

Populært på Sosialnytt nå

Historier fra livet