torsdag, januar 28, 2021

Hvor mye søvn trenger vi?

Mest lest nå

I følge forskning, er 7,6 timer det perfekte antallet med søvn. Dette vil redusere sjansene for å bli syk.

løve

Independent today, skriver at det nå er gjort en ny studie som mener å ha redegjort for spørsmålet om hvor mye søvn som faktisk er optimalt med søvn.

Forskningsprosjektet har tatt utgangspunkt i Finland hvor 3760 personer har deltatt i undersøkelsen.  Man har da sett på døgntrøtthet, forstyrrelser i søvnen og bruken av søvnpiller for denne gruppen – og sett på konsekvensene av dette.

Resultatene viser at blant kvinner og menn utgjør en stor del av sykefraværet problemer relatert med søvn. Det å ikke klare å sovne tidlig nok, eller å våkne for tidlig fører til at man er trøtt om dagen. Forskningen viser at det er en sammenheng mellom sykefravær og bruk av søvntabelletter. De kvinnene i undersøkelsen som lå på 7,6 timer søvn hver natt, og menn som lå på 7,8 timer søvn hadde et betydelig lavere sykefravær.


Det kan uansett være greit å ta inn over seg hva professor Jim Horne ved Sleep Research Centre at Loughborough Universityhas sier.

«7.6 timer søvn er bare et statistisk faktum, faktisk så sover den friske delen av menneskene i vesten mindre enn dette. Å bare måle søvn i tid, og ikke kvalitet er som å sammenligne nødvendigheten av forskjellige matvarer etter vekten på maten.»

Horne forklarer at tidligere så var det anbefalt å sove rundt 9 timer hver natt, og folk sov generelt mer før i tiden. Allikevel blir den generelle helsetilstanden til folk bedre, vi lever lengre, vi er høyere – og mer velstående enn generasjonene som hadde flere timer på puten.

Moralen får bli at kvaliteten på søvnen din har mer å si enn den faktiske tiden du sover. De fleste mennesker vil ha bedre søvnkvalitet når man har en fast døgnrytme. Så kanskje det ikke er så dumt å uansett å stille vekkerklokken slik at man de fleste dager havner på rundt 7,6 timer med kvalitetsøvn. 

Få med deg alle sakene våre! Klikk liker for å følge oss på Facebook

NESTE ARTIKKEL
SCROLL NED

Siste nyheter