Hjem Reklame Hvordan hobbyer kan fremme god helse

Hvordan hobbyer kan fremme god helse

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Hobbyer kan ha en positiv innvirkning på både fysiske og mentale helse. Å engasjere seg i aktiviteter som man liker kan redusere stress, forbedre humøret og øke den generelle følelsen av velvære. Hobbyer kan være en fysisk aktivitet, men det kan også være underholdning som film og spill.

Underholdning

 Å se på film eller TV-serier kan være en populære hobby for mange mennesker. Det er en måte å slappe av, unnslippe virkeligheten og bli underholdt.

Film og TV-serier kan også være en mulighet til å lære om ulike emner og verdener, fra historie til science fiction, fra fantasy til biografier. Det kan også hjelpe deg å forbedre din kritiske tenkning og din evne til å analysere og forstå ulike perspektiver.

Annen populære underholdning er nettspill. Noen liker spill som Candy Crush, andre liker å spille online slots. Spilleautomater er lett tilgjengelig på smarttelefonen eller PC-en. Utvalget av spill er enormt. Det finnes spilleautomater med alle slags tema, alt fra filmer som Gudfaren til tennis og fotball via mat og mote.

Men den største fordelen med nettspill er at man kan sitte i fred og ro hjemme i sofaen og spille. Rolige omgivelser er bra hvis hverdagen ellers er fylt med stress.

Fysisk og mental helse

Fysisk kan hobbyer som hagearbeid, turer eller sykling forbedre kardiovaskulær helse og øke muskelstyrken. Å spille sport som tennis eller svømming kan også forbedre koordinasjon, balanse og utholdenhet. Selv hobbyer som strikking eller sying kan forbedre håndstyrken og fingerferdigheten.

At fysisk aktivitet er bra for fysisk helse sier seg selv, men det er også fordelaktig for vår mentale helse. Trening kan også hjelpe på søvnen, og søvn er viktig både for fysisk og mental helse.

Mentalt kan hobbyer gi en følelse av prestasjon og øke selvtilliten. Sysler som å male, skrive eller spille et musikkinstrument kan være en form for selvuttrykk og gi mulighet for kreative utløp. Lesing, kryssord og andre mentalt stimulerende aktiviteter kan forbedre kognitiv funksjon.

Foto: Unsplash

Det sosiale aspektet

Hobbyer kan også gi sosiale fordeler. Å bli med i en klubb eller gruppe sentrert rundt en felles interesse kan øke sosial interaksjon og gi muligheter for vennskap og støtte. Man kan for eksempel se på en film sammen og diskutere den etterpå. Eller bli med på et fotballag, syng i kor eller bli med på et quizlag.

Det kan være fine måter å få kontakt med andre og skape ny vennskap. Sosial helse er også helse. Å ha venner og et sosiale nettverk styrker vår mentale helse.

I tillegg kan hobbyer gi en følelse av formål og struktur til ens dag. Å sette av tid hver dag eller uke til å engasjere seg i en hobby kan gi en følelse av rutine og bidra til å etablere sunne vaner.

Konklusjon

Samlet sett kan hobbyer ha en positiv innvirkning på ens fysiske, mentale og følelsesmessig velvære. De gir en mulighet til å slappe av, lære nye ferdigheter og forbedre den generelle livskvaliteten. Det er viktig å finne hobbyer som man liker og gjøre dem til en fast del av hverdagen.

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com