Hjem Forskning Hvorfor det kan være bra å være singel: 15 fordeler du kanskje ikke har tenkt på

Hvorfor det kan være bra å være singel: 15 fordeler du kanskje ikke har tenkt på

I dagens samfunn er det ofte et stort fokus på romantiske forhold og ekteskap. Likevel kan det å velge å være singel by på mange fordeler som ofte blir oversett.

Friheten til å være seg selv: Hvorfor flere velger singellivet

Ifølge U.S. Census Bureau er nesten halvparten av den voksne befolkningen i USA ikke i et forhold. Denne trenden gjenspeiles også i Norge, hvor mange velger å gifte seg senere i livet eller forbli single. Men hvorfor velger så mange dette livsstilen?

I følge en studie om helsefordeler for single er det faktisk en rekke punkter som fremheves som positive.

1. Uavhengighet

Som singel har du full frihet til å ta beslutninger uten å måtte ta hensyn til en annens følelser eller meninger. Dette gir deg muligheten til å leve livet akkurat slik du vil, uten kompromisser.

2. Fokus på selvutvikling

Singellivet gir deg muligheten til å investere i deg selv. Du kan forfølge dine lidenskaper, utvikle nye ferdigheter og jobbe mot å bli den beste versjonen av deg selv.

Du trenger ikke å «grave deg ned» selv om du er singel. Foto: Canva

3. Økonomisk frihet

Å være singel betyr at du har full kontroll over din økonomi. Du kan bestemme hvor mye du vil spare, hva du vil bruke penger på, og hvordan du skal forvalte dine penger uten å måtte ta hensyn til en partners økonomiske vaner.

4. Mer tid til venner og familie

Uten forpliktelsene som følger med et forhold, har du mer tid til å pleie relasjonene med venner og familie. Dette kan føre til sterkere bånd og et mer tilfredsstillende sosialt liv.

5. Karrieremuligheter

Som singel har du fleksibiliteten til å ta risikoer og gjøre endringer i din karriere som kanskje ville vært vanskeligere hvis du var i et forhold. Du kan jobbe overtid, flytte til en ny by, eller til og med starte din egen virksomhet uten å måtte bekymre deg for hvordan det vil påvirke en partner.

6. Personlig rom

Å bo alene gir deg all den personlige plassen du trenger. Du kan nyte fred og ro når du vil, dekorere hjemmet ditt slik du ønsker, og generelt leve livet på dine egne premisser.

7. Mindre drama

Forhold kan ofte bringe med seg følelsesmessig uro, konflikter og drama. Å være singel kan spare deg for disse stressende situasjonene og opprettholde din sinnsro.

Flere studier viser at det å være singel faktisk kan ha mange positive sider. Foto: Canva

8. Fleksibilitet

Med ingen partner å ta hensyn til, har du den ultimate fleksibiliteten. Enten det er spontanturer eller siste øyeblikk planer med venner, kan du gjøre det du vil, når du vil.

9. Større selvstendighet

Å være singel tvinger deg til å lære å gjøre ting på egen hånd, noe som øker din selvstendighet og uavhengighet.

10. Ingen kompromisser

I forhold er kompromisser ofte nødvendige. Men når du er singel, kan du leve livet akkurat slik du vil uten å måtte tilpasse deg andres ønsker.

11. Flere muligheter til å møte nye mennesker

Som singel er du mer sannsynlig å interagere med et bredt spekter av mennesker, noe som kan føre til nye vennskap og opplevelser.

12. Mindre press

Det er ofte et press for å leve opp til en partners forventninger. Å være singel betyr at du kan leve uten denne konstante stressen.

13. Bedre helse

Studier viser at single har større sannsynlighet for å være fysisk aktive og har lavere forekomst av hjertesykdom. Uten stresset som kan følge med et forhold, er du også mindre sannsynlig å oppleve psykiske helseproblemer.

14. Lære å elske seg selv

Singellivet gir deg muligheten til å bygge et sunt forhold til deg selv, som er grunnlaget for alle andre relasjoner.

15. Friheten til å endre seg

Som singel kan du omfavne endringer, enten det er å bytte karriere, flytte til en ny by, eller bare endre din daglige rutine.

Å være singel gir mange muligheter og fordeler som ofte blir oversett i vårt par-sentriske samfunn. Det er en tid for personlig vekst, uavhengighet og selvoppdagelse. Så enten du er singel av valg eller omstendigheter, omfavn de mange fordelene det bringer!

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com