Hjem Kjendisnytt Hyller Anne Grete Preus med låtslipp på merkedagen hennes: – Vi vet Anne Grete elsket den

Hyller Anne Grete Preus med låtslipp på merkedagen hennes: – Vi vet Anne Grete elsket den

Emilie Christensen fra No. 4 hyller Anne Grete Preus med en vakker versjon av «Ro meg over». Den ble sluppet på det som ville vært Anne Grete Preus’ 66-årsdag.

Anne Grete Preus døde natt til 25. august 2019. Da hadde hun vært syk lenge. Likevel kom dødsfallet som et sjokk, da få visste hvor syk hun egentlig var.

Hun ble først syk i 2007, med nyresvulst.

«Man må ikke la de tingene som er uvesentlige i livet spille noen rolle. Det er fantastisk å finnes til. Den tiden en har i livet, må man ta godt vare på», sa hun til NRK den gangen.

Dessverre ble hun aldri helt bra igjen av sykdommen, selv om hun hadde perioder der hun var bedre. Før sommeren i sitt siste leveår, måtte den folkekjære artisten avlyse alle konsertene sine.

Tidlig samme høst mistet Norge en av sine kjæreste stemmer.

32 år lang karriere og ti album

Anne Grete Preus har siden 1970-tallet satt sitt sterke preg på norsk musikkhistorie. Først med Veslefrikk, deretter med Can Can, og fra 1988 som soloartist.

Hun har gjennom hele karrieren høstet anerkjennelse fra publikum og media, og hun har fortjent blitt hedret med en haug av priser, senest i 2018, da hun sammen med Ole Paus, Kari Bremnes og Alf Cranner, mottok Anders Jahres kulturpris i Universitetets Aula.

Anne Grete var artist i 32 år. I løpet av denne tiden ble det ti album og over 100 innspillinger.

– I 16 av årene var jeg hennes nærmeste kontakt i plateselskapet gjennom min rolle som artist- og repertoarsjef i Warner Music Norway. Jeg sluttet i 2016, men holdt tett kontakt med henne helt frem til hennes død, sier platearbeider Terje Pedersen i en pressemelding fra Drabant Music.

Anne Grete vant Spellemannprisen hele fire ganger. Tre av prisene fikk hun for suksessalbumet «Millimeter» i 1994. I 2013 fikk hun hedersprisen under Spellemann. I tillegg har hun mottatt Prøysenprisen (2007), Edvardprisen (2008) og Gamlengprisen (1992/2013). I 2013 ble hun innlemmet i Rockheim Hall of Fame.

Kjente og kjære artister hyller Anne Grete på ny plate

Han har, sammen med Anne Gretes mangeårige manager Rune Lem og hennes nære venn Fay Wildhagen, i lang tid planlagt og jobbet med å lage en hyllestplate til og for henne.

– I begynnelsen av april ble det i Propeller Music Division, med Mike Hartung som tekniker, spilt inn syv av ti låter, som skal bli til albumet «Møtested – en hyllest til Anne Grete Preus». Fay Wildhagen er produsent for ni av låtene, og backingbandet er de eminente musikerne fra Darling West. Artistene er Ane Brun, Daniela Reyes, Emilie Christensen, Fay Wildhagen, Frida Ånnevik, Marit Larsen, Odd Nordstoga og Ole Paus, forteller Pedersen.

Albumet skal slippes i november i år, og de to siste artistene vil bli lansert på et senere tidspunkt.

Hun hørte selv den ene låten, og elsket den

– Den tiende låten, og den eneste som Fay ikke har produsert, er «Ro meg over», som gjøres i en fantastisk nær og vakker versjon av Emilie Christensen, som de aller fleste kjenner best fra No. 4, sier Pedersen.

Låten ble spilt inn og produsert i 2017.

– Og det aller fineste med at vi ønsker å starte hele hyllesten med å slippe nettopp denne låten, er at vi vet Anne Grete elsket den. Hun fikk høre den i studio, og lyttet så intenst som bare hun kunne, og man kunne se hun ble både stolt og glad, og hun var blank i øynene da hun sa at hun elsket den. En bedre start på et så fint prosjekt som dette er kunne vi ikke bedt om, sier Pedersen.

«Ro meg over» ble sluppet 22. mai, som er den dagen Anne Grete ville fylt 66 år.

Her kan du høre låten:

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com