Forsiden Nyheter Hylles for dette initiativet : "Ta en jakke om du trenger, gi...

Hylles for dette initiativet : «Ta en jakke om du trenger, gi en jakke du ikke trenger»

Ikke alle har det like bra i vinterkulden. Det kan være så mange grunner til det, og så alt for mange kjemper en kamp for å få de små midlene de har til rådighet til å strekke til. Når det kommer til økonomi er det gjerne mat og nødvendig livsopphold som må prioriteres – og da kommer ofte klær og andre ting i andre rekke.

Dette har bymisjonen i den svenske byen Uppsala bestemt seg for å gjøre noe med, og har satt opp en vegg med kroker på. «Wall of Kindness» kaller de den, og det er nettopp det den er.

«Ta en jakke om du trenger, gi en jakke du ikke trenger» står det på et skilt på veggen, og tanken bak prosjektet er ganske enkelt å gi folk muligheten for å hjelpe dem som kanskje ikke har så mye å rutte med i vinterkulden.

– De som passerer den oppsatte veggen på Dragarbrunnsgatan 53 kan gjennom å henge opp en vinterjakke på en av krokene skjenke den til et utsatt menneske, skriver Uppsala Stadsmission på sin Facebookside.

Kjempesuksess

En oppfordring folk tydeligvis har tatt på alvor, for like før jul var veggen tilnærmet full av jakker, pluss flere poser med andre klær som sikkert kan komme til nytte i vinterkulden. En av dem som var innom veggen for å henge opp en jakke var Maria, som hadde dette å si til Aftonbladet om tiltaket;

LES OGSÅ
Gutten kollapset etter å ha snurret på husken. Nå vil mammaen advare andre foreldre
LES OGSÅ
Dette er råkjørernes unnskyldninger: Måtte tørke bilen, mate rotta og ha fart opp bakken

– Man må tenke på andre, ikke bare seg selv. Det her synes jeg er et bra initiativ og jeg vil hjelpe til. Men jeg pleier ellers å gi klær til andre organisasjoner også, forteller hun.

I tillegg til jakker er det donert en rekke andre klær også, blant annet ullsokker, som en ved navn Adrian er glad for. Nå kan han varme de frosne føttene sine i kulden.

Ikke uventet hylles tiltaket i de sosiale medier, og kommentarfeltet er fullt av lovord.

«Hvilket fantastisk tiltak! Dette burde finnes i alle byer på alle torg», skriver en person, og «det her gjør meg glad. Det er smertelig at dette er nødvendig, men det varmer i hjertet at mennesker ser hverandres behov», skriver en annen.

Også i Norge har et tilsvarende tiltak hatt suksess før jul. Vi har tidligere skrevet om Porsgrunn Røde Kors som praktiserer det samme gode tiltaket.

Til tross for at vi lever i et overflodsamfunn finnes det folk som sliter. Selv med de mest elementære ting i livet, som for eksempel mat og klær. Da er det fint det finnes organisasjoner som ikke bare hjelper, men også legger til rette slik at medmennesker kan hjelpe hverandre. Det koster så lite, og er så enkelt. Del artikkelen hvis du er enig.

Dan Åsen Hansen
Dan har skrevet artikler for Sosialnytt siden 2017. Skribent med lang erfaring innenfor faget. Jobber også som pressefotograf.

SE OGSÅ:

Mest lest nå

13 år gamle Sydney opptrer på kjøpesenter – får sin livs opplevelse da Ed Sheeran overrasker henne

Sydney Bourbeau opptrådte på et canadisk kjøpesenter til inntekt for en lokal veldedig organisasjon. Hun hadde valgt å synge Ed Sheerans sang "Thinking Out...

Forsvunnet amerikansk mann funnet: Hundene hadde spist han

En 57-åring hadde vært forsvunnet i flere måneder, da politiet endelig fant ham. Stedet de fant ham på, var imidlertid svært overraskende, nemlig i...

Hun gjør det over 100 år gamle treet om til et bibliotek – Imponerende

I disse dager leser mange av oss alt mulig på forskjellige typer skjerm som PC, mobil eller nettbrett. Men har vi glemt bøkene litt?...

21-åringen tok dette bildet – timer senere frarøvet en fyllekjører henne både mann og barn

Tiden kom og vi skulle dra. Lite viste vi da at om bare noen minutter så ville alt forandre seg.

43-år gammel spesiallege innenfor psykiatri : «dette bør du vite om utbrenthet»

Niklas Nygren er en svensk lege. Han jobber innenfor psykiatri og har selv følt på kroppen hvordan det er å rammes av utbrenthet. På...

Populært på Sosialnytt nå

Historier fra livet