Nyheter Hylles for dette initiativet : "Ta en jakke om...

Hylles for dette initiativet : «Ta en jakke om du trenger, gi en jakke du ikke trenger»

-

- Reklame -

Ikke alle har det like bra i vinterkulden. Det kan være så mange grunner til det, og så alt for mange kjemper en kamp for å få de små midlene de har til rådighet til å strekke til. Når det kommer til økonomi er det gjerne mat og nødvendig livsopphold som må prioriteres – og da kommer ofte klær og andre ting i andre rekke.

Dette har bymisjonen i den svenske byen Uppsala bestemt seg for å gjøre noe med, og har satt opp en vegg med kroker på. «Wall of Kindness» kaller de den, og det er nettopp det den er.

«Ta en jakke om du trenger, gi en jakke du ikke trenger» står det på et skilt på veggen, og tanken bak prosjektet er ganske enkelt å gi folk muligheten for å hjelpe dem som kanskje ikke har så mye å rutte med i vinterkulden.

– De som passerer den oppsatte veggen på Dragarbrunnsgatan 53 kan gjennom å henge opp en vinterjakke på en av krokene skjenke den til et utsatt menneske, skriver Uppsala Stadsmission på sin Facebookside.

Kjempesuksess

En oppfordring folk tydeligvis har tatt på alvor, for like før jul var veggen tilnærmet full av jakker, pluss flere poser med andre klær som sikkert kan komme til nytte i vinterkulden. En av dem som var innom veggen for å henge opp en jakke var Maria, som hadde dette å si til Aftonbladet om tiltaket;

– Man må tenke på andre, ikke bare seg selv. Det her synes jeg er et bra initiativ og jeg vil hjelpe til. Men jeg pleier ellers å gi klær til andre organisasjoner også, forteller hun.

I tillegg til jakker er det donert en rekke andre klær også, blant annet ullsokker, som en ved navn Adrian er glad for. Nå kan han varme de frosne føttene sine i kulden.

Ikke uventet hylles tiltaket i de sosiale medier, og kommentarfeltet er fullt av lovord.

«Hvilket fantastisk tiltak! Dette burde finnes i alle byer på alle torg», skriver en person, og «det her gjør meg glad. Det er smertelig at dette er nødvendig, men det varmer i hjertet at mennesker ser hverandres behov», skriver en annen.

Også i Norge har et tilsvarende tiltak hatt suksess før jul. Vi har tidligere skrevet om Porsgrunn Røde Kors som praktiserer det samme gode tiltaket.

Til tross for at vi lever i et overflodsamfunn finnes det folk som sliter. Selv med de mest elementære ting i livet, som for eksempel mat og klær. Da er det fint det finnes organisasjoner som ikke bare hjelper, men også legger til rette slik at medmennesker kan hjelpe hverandre. Det koster så lite, og er så enkelt. Del artikkelen hvis du er enig.

-Reklame-
Lik oss på Facebook for flere saker:

Neste artikkel ⬇Neste
Scroll ned

Siste nytt

Vil forby all bruk av engangsplast i Norge

Miljødirektoratet foreslår nå å innføre et nasjonalt forbud mot bruk av all engangsplast. Det betyr at det vil bli et...

Marit Bjørgen er bekymret for langrennssportens framtid

Marit Bjørgen (39) har de siste 20 årene vært på toppnivå innen langrennssporten. I løpet av disse årene, har...

Ari Behn møtte Durek Verrett: – Liker han veldig godt

Det har vært stille rundt Märtha Louises (48) eksmann Ari Behn (47) de siste årene. Ari har vært opptatt...

Hunden gråter når han skilles fra kuen – se det rørende øyeblikket når de treffes igjen

Det finnes mange eksempler på dyr som danner helt spesielle vennskap med andre dyrearter enn dem selv. Historien om hunden...

Da Michelle Obama delte dette bildet fra gymmen, eksploderte det

Tidligere førstedame Michelle Obama (55) brenner for helse og sunnhet. Selv trener hun ofte, gjerne på treningsstudio. For to...

Hundens elskede bestemor døde. Hundens reaksjon er sett over ni millioner ganger

Huskyen Wiley hadde et helt spesielt forhold til sine eieres bestemor. De hadde et veldig sterkt forhold, og ingen...