søndag, oktober 24, 2021

Hyllet Maren Lundby med trampeklapp etter dansen

Mest lest nå

En tydelig rørt Maren Lundby ble hyllet etter dansen sin på «Skal vi danse» lørdag kveld. Hennes ærlige ord om hvorfor hun velger å stå over vinter-OL har gjort dypt inntrykk på mange, og 27-åringen har blitt rost for sin rolle som forbilde.

Denne uken ga Maren Lundby (27) beskjeden om at hun står over vinter-OL i Beijing. Hun er ikke villig til å slanke seg på en uforsvarlig måte.

– Det stilles ekstreme krav til ulike ting i skihopping, og vekt er én av dem, sier en svært emosjonell Lundby.


Dermed får hun ikke muligheten til å forsvare OL-gullet fra Pyeongchang i 2018. 27-åringen står også over resten av rennene i vinterens sesong.

– Det er veldig tungt. Jeg tror det er et bra valg, og jeg gjør det for å ta vare på meg selv, for ikke å ta noen snarveier. Jeg vet at jeg alltid har vært veldig flink til å gjøre ting ordentlig, og det har jeg tenkt til å fortsette med, uttalte hopperen til NRK.

Det er godt kjent at hoppsporten favoriserer lette utøvere, men Lundby er tydelig på at dette kun gjelder de som er i den ypperste verdenseliten. Hun ønsker ikke at yngre utøvere skal ha vektfokus.

LES OGSÅ: Emil Iversen legger seg flat etter kritikken av Maren Lundby: – Hun er et forbilde

Lundby har fått mye oppmerksomhet etter at hun fortalte om avgjørelsen. En rekke personer har rost Lundby som forbilde for åpenheten hun viser.

– Støtten har vært overveldende. Jeg har fått så mange fine meldinger og varme, som jeg setter veldig stor pris på, skrev Lundby i en SMS til VG fredag.

Lørdag var Maren Lundby tilbake i aksjon på dansegulvet med partneren Phillip Raabe.

Hun og dansepartner Philip Raabe fikk trampeklapp etter å ha danset til «Smilet I Ditt Eget Speil» (Chris Holsten).

Lundby innrømmer til VG på «Skal vi danse»-dansegulvet at det var tårer både før og etter dansen.

– At jeg skulle si dette denne uken var nettopp fordi vi skulle ha denne dansen. Vi fant ut at «okay, kanskje jeg bare skal gjøre det nå».

For sin dans lørdag kveld ble Lundby belønnet med 25 poeng fra dommerne, som unisont hyllet 27-åringen som et stort forbilde.

Selv sier Lundby at det har vært vanskelig å fatte beslutningen om ikke å satse mot OL.

– Jeg har brukt lang tid, men jeg synes det er et riktig valg. Det gjør fortsatt vondt, men det er nok et godt valg som jeg er glad for å ha gjort, sa hun ifølge TV 2 under direktesendingen.

Hopperen brukte også taletid på å takke for støtten hun har fått.

Få med deg alle sakene våre! Klikk liker for å følge oss på Facebook

Følg oss på sosiale medier

134,582FansLik
1,600FølgereFølg
225FølgereFølg
.

NESTE ARTIKKEL
SCROLL NED

Siste nyheter