søndag, mai 31, 2020

Hytteeiere krever å få dra på hytta i påsken

Mest lest nå

«Ingen menneskerett å få dra på hytten midt i en nasjonal krise», svarer ordfører i hyttekommune.

Denne uken forbød regjeringen folk å dra på hytta dersom den lå i en annen kommune enn hjemkommunen. Årsaken er at små kommuner ikke har kapasitet til å ta hånd om flere syke enn de som bor i kommunen. De som bryter forbudet risikerer bøtestraff eller i verste fall fengsel.

Audun Bringsvor er generalsekretær i Norsk Hyttelag. Han mener kommunene selv har et ansvar for å være rustet til å gi hyttefolket behandling i helsevesenet og at dette er noe kommunene påtar seg når de tegner inn hyttefelt i reguleringsplanene sine. Hyttelaget representerer 600.000 hytteeiere.


Krever at loven endres

– Et totalforbud mot å være på hytten er unødvendig inngripende. Vi krever at karanteneforskriften endres, sier til NTB, ifølge NRK.

LES OGSÅKoronasmittede blir raskt friske igjen

Generalsekretæren mener at hytteforbudet bør endres i god tid før påskeferien og mener det vil være langt mer hensiktsmessig om det kun forbyr opphold som faktisk medfører økt smitterisiko.

Mange hytteeiere ønsker å dra på fjellet i påska. Foto: Canva

– Det skilles ikke mellom små, sårbare hyttekommuner og bykommuner med stor helårsbefolkning og eget sykehus, sier han.

– Ingen menneskerett

Ordfører i Voss, Hans-Erik Ringkjøb, reagerer på hytteforbundets uttalelse.

– Det er ikke noen menneskerett å få dra på hytten når vi står midt oppe i en nasjonal krise. Nå er det viktigste å gjøre alt vi kan for å sikre liv og helse for flest mulig i dette landet. Da blir det å dra på hytten underordnet, sier han til NRK.

I Voss har de eget sykehus med full akuttberedskap innen medisin, kirurgi, fødsler og gynekologi. Under koronakrisen skal sykehuset behandle pasienter fra eget sykehusområde, som er kommunene Voss, Vaksdal, Kvam, Ulvik og Eidfjord. Kommunen har rundt 3500 hytter, som i hovedsak eies av folk bosatt andre steder på Vestlandet og i andre deler av landet.

– Jeg forstår hyttefolkets frustrasjon. men nå er vi i en situasjon der vi ikke vet hva som skjer fra dag til dag. Da syns jeg vi skal forholde oss til det forbudet som er kommet, sier ordføreren.

LES OGSÅ: Fastlege koronasmittet: Har ikke vært så dårlig siden ungdomsskolen

129,763FansLik
1,359FølgereFølg

NESTE ARTIKKEL
SCROLL NED

Siste nyheter