søndag, mai 31, 2020

Hyttefolk bestiller hotellrom for å unngå hytteforbudet. Nå må hotellet stenge

Mest lest nå

Ravnen løser en «umulig» oppgave

Alexander Taylor forsker på ville fugler. Han fanger dem og trener dem i 3 måneder. Så slipper han dem løs igjen. I klippet under ser...

Det ble rabalder da regjeringen innførte hytteforbud i Norge. Mange har et veldig sterkt ønske om å tilbringe tid på hytta, og finner på kreative løsninger for å få det til.

Mens noen søkte om å endre bostedsadresse til hyttene sine, parkerte andre bobilen sin utenfor hytta. Nå har flere bestilt seg hotellrom i nærheten av hytta for å kunne tilbringe dagene på hytta. Dette har nå ført til at kommuneoverlegen har stengt Scandic Hafjell i Øyer kommune.

– De har jo da bestilt seg et hotellrom for å sove der om natten, og tilbringe dagene på hytta, sier kommuneoverlege Anders Brabrand til NRK, og legger til at dette ikke er hotellets skyld. De har ikke gjort noe galt.


– Men når folk hele tiden leter etter smutthull for å omgå påleggene, så må vi gå til dette skrittet med å stenge hotellet, sier han videre.

Vanskelig å følge reglene

Kommuneoverlegen forteller at pålegget om stenging i utgangspunktet vil vare til 13. april, som er like lenge som hytteforbudet gjelder per i dag.

– Det er et stort hotell med over 100 rom. Hvis det blir fylt opp i påsken vil det bli svært vanskelig å følge alle regler, som for eksempel å holde to meters avstand, sier legen, og leger til:

– Dette kan for mange kanskje ikke virke så alvorlig, men når man ser at de i Spania må bruke en ishall for å oppbevare døde mennesker fordi de ikke har plass i likhusene så skjønner man alvoret, sier han.

Har forståelse for avgjørelsen

Kommunikasjonssjef i Scandic Norge, Lars Vestad, sier han syns det er leit, men at han likevel har forståelse for kommuneoverlegens vurderinger.

Det er ikke alle som er fornøyd med hytteforbudet. Foto: Canva

– Det er jo selvfølgelig leit, men nå er vi inne i en periode hvor det er viktig at alle bidrar for at vi raskest mulig kan komme tilbake til hverdagen igjen, sier han.

– Når det gjelder økonomiske konsekvenser så er det noe jeg ikke kan gå inn på, sier han videre.

129,763FansLik
1,359FølgereFølg

NESTE ARTIKKEL
SCROLL NED

Siste nyheter