Forsiden Historier fra livet I 1955 fant denne mannen en iskald baby - 58 år senere...

I 1955 fant denne mannen en iskald baby – 58 år senere kan han knapt tro hvem som ringer

Den 22. september 1955 var Dave Hickman 14 år gammel. Tenåringen var ute i skogen sammen med sin bestefar da han plutselig hørte en merkelig lyd. Det kunne nesten høres ut som et dyr som knurret.

Dave og bestefaren som var i skogen for å jakte, måtte naturligvis finne ut hva det var som laget denne lyden. Resten av historien er nesten for rystende til å være sann.

De fulgte lyden og kunne knapt tro sine egne øyne da de oppdaget hva som laget lyden. Den lille babyen var pakket inn i et håndkle. Blå på leppene, våt og iskald. Her måtte det handles raskt! 

Dave og bestefaren tok med seg babyen og fikk bragt henne i all hast til nærmeste legekontor. Myndighetene tok seg av jenta som fikk navnet Roseann Wayne. 

Saken om en 14 år gammel gutt som reddet den lille babyjenta fra en sikker død ble førstesidestoff over hele USA. Men historien var ikke ferdig der. 

LES OGSÅ
Laura og Kai kjenner daglig på folks fordommer om kjærligheten. Hun er 20, han er 43

Daves største ønske var at familien skulle ta seg av Roseann. Men av uklare omstendigheter skjedde ikke det. Jenta skulle adopteres av en annen familie. Dave måtte derfor ta farvel med sin lille «søster» uten å få vite hvilke familie hun skulle vokse opp hos.

LES OGSÅ
21-åringen tok dette bildet - timer senere frarøvet en fyllekjører henne både mann og barn

Dave klarte ikke å slutte å tenke på hvor det hadde blitt av Roseann eller hvordan det gikk med henne. I 58 år forsøkte han å finne ut av hvor hun befant seg, uten resultat.

Så i 2013 ringte telefon til Dave. Det var sheriffen som ringte. Dave ble slått i bakken. Sheriffen hadde sporet opp Roseann og hun ville møte Dave!

I klippet nedenfor kan du se hvordan det gikk da Dave og Roseann ble gjenforent, 58 år etter at Dave reddet den lille jentas liv.

Eivind Ertesvåg
Jeg opprettet Sosialnytt i 2014. Da med formål om å spre gladsaker og inspirerende historier, fremfor all negativiteten som ofte preger nyhetsbildet. Siden den gang har siden vokst og Sosialnytt har i dag flere skribenter og tusenvis av engasjerte lesere. Jeg har studert webkommunikasjon og er også utdannet sosionom. På fritiden opptar familie, venner og livet som småbarnsfar det meste av tiden min. .

SE OGSÅ:

Mest lest nå

13 år gamle Sydney opptrer på kjøpesenter – får sin livs opplevelse da Ed Sheeran overrasker henne

Sydney Bourbeau opptrådte på et canadisk kjøpesenter til inntekt for en lokal veldedig organisasjon. Hun hadde valgt å synge Ed Sheerans sang "Thinking Out...

Forsvunnet amerikansk mann funnet: Hundene hadde spist han

En 57-åring hadde vært forsvunnet i flere måneder, da politiet endelig fant ham. Stedet de fant ham på, var imidlertid svært overraskende, nemlig i...

Hun gjør det over 100 år gamle treet om til et bibliotek – Imponerende

I disse dager leser mange av oss alt mulig på forskjellige typer skjerm som PC, mobil eller nettbrett. Men har vi glemt bøkene litt?...

21-åringen tok dette bildet – timer senere frarøvet en fyllekjører henne både mann og barn

Tiden kom og vi skulle dra. Lite viste vi da at om bare noen minutter så ville alt forandre seg.

43-år gammel spesiallege innenfor psykiatri : «dette bør du vite om utbrenthet»

Niklas Nygren er en svensk lege. Han jobber innenfor psykiatri og har selv følt på kroppen hvordan det er å rammes av utbrenthet. På...

Populært på Sosialnytt nå

Historier fra livet