torsdag, februar 27, 2020
Historier fra livet I 1955 fant denne mannen en iskald baby -...

I 1955 fant denne mannen en iskald baby – 58 år senere kan han knapt tro hvem som ringer

-

Den 22. september 1955 var Dave Hickman 14 år gammel. Tenåringen var ute i skogen sammen med sin bestefar da han plutselig hørte en merkelig lyd. Det kunne nesten høres ut som et dyr som knurret.

Dave og bestefaren som var i skogen for å jakte, måtte naturligvis finne ut hva det var som laget denne lyden. Resten av historien er nesten for rystende til å være sann.

De fulgte lyden og kunne knapt tro sine egne øyne da de oppdaget hva som laget lyden. Den lille babyen var pakket inn i et håndkle. Blå på leppene, våt og iskald. Her måtte det handles raskt! 

Dave og bestefaren tok med seg babyen og fikk bragt henne i all hast til nærmeste legekontor. Myndighetene tok seg av jenta som fikk navnet Roseann Wayne. 

Saken om en 14 år gammel gutt som reddet den lille babyjenta fra en sikker død ble førstesidestoff over hele USA. Men historien var ikke ferdig der. 

Daves største ønske var at familien skulle ta seg av Roseann. Men av uklare omstendigheter skjedde ikke det. Jenta skulle adopteres av en annen familie. Dave måtte derfor ta farvel med sin lille «søster» uten å få vite hvilke familie hun skulle vokse opp hos.

Dave klarte ikke å slutte å tenke på hvor det hadde blitt av Roseann eller hvordan det gikk med henne. I 58 år forsøkte han å finne ut av hvor hun befant seg, uten resultat.

Så i 2013 ringte telefon til Dave. Det var sheriffen som ringte. Dave ble slått i bakken. Sheriffen hadde sporet opp Roseann og hun ville møte Dave!

I klippet nedenfor kan du se hvordan det gikk da Dave og Roseann ble gjenforent, 58 år etter at Dave reddet den lille jentas liv.

LES OGSÅ: Mor trodde Oscar hadde vannkopper. Sannheten var så utrolig mye verre

Neste artikkelNeste
Scroll ned

Krydderurten koriander -elsk eller hat?

Koriander er en aromatisk krydderurt der både bladene og frøene kan brukes som krydder. Den er svært smaksrik og brukes spesielt mye i sør-østasiatiske...

Nå har Koronaviruset nådd Norge – dette må du passe på

Nå har Koronaviruset nådd Norge. En kvinne i Tromsø er smittet. Det er Folkehelseinstituttet og Tromsø kommune som onsdag kveld melder dette. Folkehelseinstituttet (FHI) holdt...

Familien ble nødt til henge opp en lapp for å forklare hvorfor hunden alltid sitter på taket

Naboer og forbipasserende har sperret opp øynene når de har gått forbi et spesielt hus i byen Austin, som ligger i den amerikanske staten...