Forsiden Historier fra livet I 1977 reddet hun en forbrent baby. 38 år senere ser hun...

I 1977 reddet hun en forbrent baby. 38 år senere ser hun et bilde på Facebook som gir henne frysninger

Da Amanda Scarpinati var 3 måneder gammel, ramlet hun av sofaen og landet på en varmeovn. Den lille babyen ble kraftig forbrent og måtte gjennomgå en rekke operasjoner gjennom oppveksten sin.

Hun tilbragte mye tid på sykehuset Albany Medical Center hvor hun ble tatt vare på av sykepleieren Sue Berger. Hun hadde ansvaret for å skifte bandasjer og gi omsorg til Amanda mens hun var innlagt i 1977.

Da Amanda var blitt så bra at hun kunne slippes ut av sykehuset, fikk hun med seg fotografier av tiden hun hadde tilbragt der. Siden den gang har Amanda hatt et ønske om å treffe igjen sykepleieren hun bare har sett på gamle bilder.

Foto: Facebook/AmandaScarpinati

Ble mobbet gjennom oppveksten 

Amanda ble dessverre utsatt for endeløs mobbing gjennom hele hennes barndom på grunn av brannskadene.

«Å vokse opp som et barn var tøft. Jeg ble stadig mobbet og plaget på grunn av brannmerkene,» forteller Amanda til nyhetsbyrå AP.

Amanda håpet at en dag ville hun kunne finne sykepleieren som hadde trøstet og tatt vare på henne i den vanskelige tiden.

LES OGSÅ
Ung pastor tok sitt eget liv - nå går konas brev viralt

Brukte Facebook for å finne henne

Amanda var fast bestemt. Hun ville finne sykepleieren. Hun publiserte derfor et innlegg på Facebook med bilder og etterlysning av kvinnen som hadde hjulpet henne som baby.

LES OGSÅ
Ung pastor tok sitt eget liv - nå går konas brev viralt

Hun skrev: «Jeg vil gjerne vite navnet hennes og muligens få en sjanse til å snakke med henne og møte henne. Vennligst del, du vet aldri hvem innlegget kan nå.»

Foto: Facebook/AmandaScarpinati

Innlegget til Amanda spredde seg som ild i tørt gress og neste dag fikk hun meldingen hun lenge hadde ventet på.

Angela Leary, som hadde jobbet som sykepleier på sykehuset samme år, gjenkjente hennes kollega Susan Berger. Susan var 21 på den tiden og hadde nettopp avsluttet college.

Ikke lenge etter, hadde paret en følelsesladet gjenforening etter 38 år. Vi ble så rørt av bildene du kan se i videoklippet nedenfor. Av og til er ikke verden særlig stor! 

LES OGSÅ: Dette bildet skaper diskusjon – Hva ser du? En strand eller en dør?

Eivind Ertesvåg
Jeg opprettet Sosialnytt i 2014. Da med formål om å spre gladsaker og inspirerende historier, fremfor all negativiteten som ofte preger nyhetsbildet. Siden den gang har siden vokst og Sosialnytt har i dag flere skribenter og tusenvis av engasjerte lesere. Jeg har studert webkommunikasjon og er også utdannet sosionom. På fritiden opptar familie, venner og livet som småbarnsfar det meste av tiden min. .

Mest lest nå

Hunder slaktes for å bli festivalmat

Urovekkende bilder viser at hunder blir brent levende før en årlig hundekjøtt festival i Kina under feiringen av sommersolverv. Ifølge den britiske avisen Independent blir...

Alexander Rybak: «Jeg er konstant redd for å leve»

Alexander Rybak har hatt en del utfordringer med sykdom det siste året. Nå deler han en tekst på Instagram, som får fansen til å...

Fire barn syke etter å ha spist giftig plante. Advarer foreldre – likner på sukkererter

Barna var på SFO da de spiste av den meget giftige planten Gullregn. De syns planten liknet på sukkererter. Barna ble så dårlige at de...

Forskere frykter at foreldres mobilbruk gir barna atferdsproblemer

Flere helsesøstre har ropt varsku om foreldres mobilbruk. De mener at barn kan bli skadelidende av foreldres manglende tilstedeværelse. Nå henger forskere seg på. Amerikanske...

Nytt bilde av Elvis Presleys barnebarn får folk til å steile

Elvis datter, Lisa Marie Presley, skaper overskrifter etter at hun la ut et bilde av sine fire barn. Fansen blir helt lamslått over hvordan...