Hjem Historier fra livet I 1977 reddet hun en forbrent baby. 38 år senere ser hun et bilde på Facebook som gir henne frysninger

I 1977 reddet hun en forbrent baby. 38 år senere ser hun et bilde på Facebook som gir henne frysninger

Da Amanda Scarpinati var 3 måneder gammel, ramlet hun av sofaen og landet på en varmeovn. Den lille babyen ble kraftig forbrent og måtte gjennomgå en rekke operasjoner gjennom oppveksten sin.

Hun tilbragte mye tid på sykehuset Albany Medical Center hvor hun ble tatt vare på av sykepleieren Sue Berger. Hun hadde ansvaret for å skifte bandasjer og gi omsorg til Amanda mens hun var innlagt i 1977.

Da Amanda var blitt så bra at hun kunne slippes ut av sykehuset, fikk hun med seg fotografier av tiden hun hadde tilbragt der. Siden den gang har Amanda hatt et ønske om å treffe igjen sykepleieren hun bare har sett på gamle bilder.

Foto: Facebook/AmandaScarpinati

Ble mobbet gjennom oppveksten 

Amanda ble dessverre utsatt for endeløs mobbing gjennom hele hennes barndom på grunn av brannskadene.

«Å vokse opp som et barn var tøft. Jeg ble stadig mobbet og plaget på grunn av brannmerkene,» forteller Amanda til nyhetsbyrå AP.

Amanda håpet at en dag ville hun kunne finne sykepleieren som hadde trøstet og tatt vare på henne i den vanskelige tiden.

Brukte Facebook for å finne henne

Amanda var fast bestemt. Hun ville finne sykepleieren. Hun publiserte derfor et innlegg på Facebook med bilder og etterlysning av kvinnen som hadde hjulpet henne som baby.

LES OGSÅ: Jentene ble bestevenner på sykehuset da de kjempet mot kreft. To år senere gjenforenes de

Hun skrev: «Jeg vil gjerne vite navnet hennes og muligens få en sjanse til å snakke med henne og møte henne. Vennligst del, du vet aldri hvem innlegget kan nå.»

Foto: Facebook/AmandaScarpinati

Innlegget til Amanda spredde seg som ild i tørt gress og neste dag fikk hun meldingen hun lenge hadde ventet på.

Angela Leary, som hadde jobbet som sykepleier på sykehuset samme år, gjenkjente hennes kollega Susan Berger. Susan var 21 på den tiden og hadde nettopp avsluttet college.

Ikke lenge etter, hadde paret en følelsesladet gjenforening etter 38 år. Vi ble så rørt av bildene du kan se i videoklippet nedenfor. Av og til er ikke verden særlig stor! 

LES OGSÅ: Dette bildet skaper diskusjon – Hva ser du? En strand eller en dør?

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com