Hjem Kjendisnytt I 1984 ble hun superkjendis som Ronja Røverdatter – dette gjør hun nå

I 1984 ble hun superkjendis som Ronja Røverdatter – dette gjør hun nå

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Hanna Zetterberg (49) var bare elleve år gammel da hun landet rollen som Ronja Røverdatter. Mange spådde en lysende karriere for henne.

Hun var den første som hadde rollen i den populære filmatiseringen av Astrid Lindgrens barnebok. Ikke før nå har det blitt gjort en nyinnspilling.

Filmen som kom i 1984 ble en av de store kinosuksessene. Mange trodde Hanna Zetterberg ville være en selvskreven stjerne i fremtiden, men hun har ikke vært å se på film eller tv siden den gangen.

I programmet «Mauri – vad hände sein» på TV4 viser den tidligere barndomsheltinnen hvordan hun lever i dag. Det melder Expressen. Saken er også omtalt av Dagbladet.

Hanna Zetterberg spilte Ronja Røverdatter. Foto: Bengt Oberger

– Jeg har opplevd at noen lurer på hvor jeg ble av, som kan være et fornuftig spørsmål. Men det oppleves noen ganger som om de mener jeg er en slags fiasko for at jeg ikke har «klart å holde meg i rampelyset». Jeg ville ikke – og jeg er veldig fornøyd med valget jeg tok, innrømmer hun i programmet.

Relatert: Røper flere detaljer om nyinnspilling av Ronja Røverdatter

Som tenåring ble hun ofte gjenkjent, og det førte til at hun ofte forsøkte å unngå store folkemengder.

– Rent praktisk var det umulig for meg å benytte meg av offentlig transport i Stockholm der jeg bodde. Alle kjente meg igjen. Jeg måtte bytte T-banevogn for hver eneste holdeplass, minnes hun i programmet.

Ronja Røverdatter ble utrolig populær. Foto: Skjermdump Youtube

I voksen alder har Zetterberg engasjert seg i politikken, og hun blant annet har vært å se som representant for Venstrepartiet i den svenske Riksdagen.

I 2023 kom en nyinnspilling av Ronja Røverdatter. Hovedrolleinnehaveren denne gang er 14 år gamle Kerstin Linden.

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com