Hjem Familie I 1997 ble verdens første syvlinger født – se hvordan de har det som voksne

I 1997 ble verdens første syvlinger født – se hvordan de har det som voksne

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Familien McCaughey skapte overskrifter over hele verden da de i 1997 fikk syvlinger.

Forsøk å forestille deg beskjeden. Du er gravid, og skal på ultralyd. Du er spent. Blir det gutt eller jente? Tenk om det blir tvillinger? Det skjer jo av og til, men det er jo liten sjanse. Rundt en av seksti fødsler ender med tvillingfødsel.

Beskjeden du får på ultralyden tar pusten fra deg. Vi snakker ikke tvillinger, du får beskjed om at du skal føde intet mindre enn syv barn! For første gang, som man kjenner til ihvertfall, i historien.

Slik må det ha vært for Bobbi og ektemannen Kenny McCaughey da de i 1997 fikk vite at de ventet syv barn.

Og fødselen gikk bra. Alle syv barna overlevde.

Foto: Privat

Foreldrene ble verdenskjent og var blant annet på forsiden av Time Magazine på grunn av den usedvanlige historien.

Foto: Privat

Man kan jo bare tenke seg til hvordan det må ha vært å skulle ta vare på syv babyer samtidig.

Foto: Privat

Hvordan gikk det?

Syvlingene fyller 26 år dette året. Og det virker som om det går riktig så bra med dem alle sammen. De er alle enten i arbeid eller studenter.

– Jeg synes vi alle har blitt veldig selvstendig og funnet sine egne talenter og forskjellige evner, sier en av syvlingene, Kelsey, til Today.

Syvlingene til Bobbi og Kenny ble sett på som et fenomen da de ble født, ni uker for tidlig, på et sykehus i Iowa for 26 år siden. Og media elsket historien.

Allerede da de bare var noen dager gammel dukket de opp på sitt første TV-show.

Her er barna noen dager gammel. Foto: privat

– Helt siden de var svært små har de hatt forskjellige interesser. De er fremdeles veldig tett knyttet til hverandre, men de har alltid likt å bruke tid på venner og utforske egne aktiviteter, forteller moren til Today.

For de fleste foreldre blir det en annerledes hverdag når barna flytter ut. Huset blir plutselig stille. Slik er det definitivt for Bobbi og Kenny som har vært vant til at huset har vært overfylt av barn.

– Det har vært en stor overgang. På en side har jeg og Kenny fått mye mer tid sammen og kunne gjort mye av det vi ønsker, på en annen side savner jeg det å ha hele gjengen hjemme, sier Bobbi.

Syvlingene. Foto: Privat

Også mediasirkuset har dødd ut. Noe som mest er til det positive.

– Både jeg og Kenny blir ganske ofte gjenkjent, fordi vi ser stort sett lik ut som vi gjorde. Men ingen gjenkjenner barna lenger, forteller Bobbi.

Foreldrene har nå bestemt seg for å selge huset med syv soverom som barna har vokst opp i, de har også blitt besteforeldre. Og sannsynligvis kommer de til å bli besteforeldre til svært så mange barn i fremtiden..

Nedenfor kan du se en minidokumentar som ble laget om barna da de fylte 18 år.

LES OGSÅ: Sue (43) har 21 barn – totalt har hun vært gravid i 15 år. Slik ser det ut når familien sitter til bords

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Om Sosialnytt

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg


Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com