mandag, november 23, 2020

I anledning 88-årsdagen til prinsesse Astrid har slottet publisert disse herlige bildene

Mest lest nå

I dag fyller Prinsesse Astrid, fru Ferner 88 år. I den anledning har slottet publisert flere bilder fra da prinsess Astrid var barn og førstedame. 

Allerede som 22-åring ble prinsesse Astrid førstedame. Da Kronprinsesse Märtha døde var det nettopp Astrid som måtte representere Norge i forskjellige sammenhenger.

– Jeg kom nesten rett fra skolebenken. Jeg visste ikke hva dette var. Så det var nok litt famlende i starten. Men så blir en jo vant til det og får litt hjelp her og der. Og så må det gå. Det må gå, har prinsesse Astrid, fru Ferner, tidligere sagt til NRK.


Kong Haralds søster har i alle år tatt på seg offentlige oppgaver for Kongehuset. Noe hun selv setter stor pris på.

I NRK-programmet «Året med kongefamilien» sa prinsesse Astrid at hun syns det er moro å bli spurt om hun kunne representere.

– Det er veldig å hyggelig å bli spurt, og ikke bli glemt, det må jeg si. Så jeg synes at det er moro å kunne være til hjelp og representere, så det er opp til hver enkelt å spørre. Har jeg tid så har jeg tid, har jeg ikke tid så: «beklager men jeg har ikke tid, sa prinsesse Astrid, fru Ferner, i intervjuet.

Bildene som aldri er publisert 

I anledning 88-årsdagen til prinsesse Astrid har Kongehuset valgt å publisere flere bilder fra livet hennes.

Til dette bildet fra Astrid var barn, skriver Kongehuset:

«Bildet av den blide Prinsessen med blomsterkrans i håret er fra 1935.»

Et annet bilde viser hvordan Astrid så ut da hun var 22 år gammel.

Foto: Fotograf Sturlason, De kongelige samlinger

Fikk ærespensjon

I 2002 besluttet staten å innvilge ærespensjon av statskassen for å «vise sin anerkjennelse for den innsatsen Prinsesse Astrid, fru Ferner, har gjort for Norge».

Vi gratulerer flotte Prinsesse Astrid, fru Ferner med dagen – trykk gjerne på deleknappen og send dine gratulasjoner du også! 

Få med deg alle sakene våre! Klikk liker for å følge oss på Facebook

NESTE ARTIKKEL
SCROLL NED

Siste nyheter