in

I år feirer Ingvild Helljesen 25-årsjubileum i NRK

Skjermbilde: Youtube

Til sommeren har Ingvild Helljesen vært kanalvert i NRK i to og et halvt tiår. Hun liker å glede og å dele opplevelser, en egenskap NRKs seere ser ut til å sanse gjennom skjermen.

– Jeg føler meg heldig som får ha denne rollen. Jeg er NRKs ansikt utad og guider og forteller om det vi kan by på. Men jeg er samtidig én av folket, en «medseer.» Vi deler opplevelser og innhold gjennom årets ulike dager, sier kanalvert i NRK, Ingvild Helljesen, til Hjemmet.

Hun debuterte på tv-skjermen i august 1998. Til sommeren er det dermed 25 år siden Geir Helljesens datter i likhet med sin profilerte far ble et kjent og kjært fjes for norske TV-seere.


Til Hjemmets journalist kan hun fortelle at familien Helljesen har tett samhold.

Oftest ser hun lillesøsteren Vilde som bor rett i nærheten av henne. Dessuten jobber både Vilde og hennes mann, Lars Nehru Sand, som journalister i NRK.

– Mine søsken og jeg er på mange måter forskjellige, men foreldrene våre har alltid knyttet oss sammen. Også den voksende familien, forteller Ingvild.

Foto: Skjermdump NRK

Som nest eldst i søskenflokken på fire tok Ingvild tidlig ansvar for sine yngre søsken.

– Jeg føler nesten at jeg selv har hatt småbarn, selv om jeg ikke har det. For jeg hadde sånn omsorg for småsøstrene mine, Siril og Vilde. De er syv og elleve år yngre enn meg. Uten at noen ba meg om det, sto jeg tidlig opp og smurte matpakker til alle, fant frem klær til den yngste søsteren min og gikk raskt over og ryddet stuen, så det skulle være hyggelig for de andre når de sto opp, forteller Ingvild.

Hun avviser at hun er perfeksjonist, men sier at hun liker orden. Og hun er opptatt av mental tilstedeværelse både på og utenfor skjermen

– Jeg må være til stede i det jeg gjør, i det jeg sier og i det som skjer på sending. Ja, også i den «fargen» både programmene og dagen har. Det handler også om å se seerne, sier Ingvild.

Lik oss på Facebook
Følg oss på Instagram

Halvor viser seerne alt: «Eventyrlig oppussing»-profilen sier han måtte tenke seg grundig om

Liv Ullmann

Liv Ullmanns dramatiske barndom: Startet livet på flukt