Hjem Nyheter I år går pengene fra «verdens største dugnad» til Barnekreft­foreningen

I år går pengene fra «verdens største dugnad» til Barnekreft­foreningen

Barnekreftforeningen er tildelt TV-aksjonen i NRK for 2024. For pengene skal det bygges familiesentre i Tromsø, Bergen, Trondheim og Oslo hvor unge kreftsyke kan være sammen med sine familier.

Barnekreftforeningen ble etablert i 1982 og har 6000 medlemmer fordelt på 13 fylkeslag. Formålet med organisasjonen er å støtte barn og ungdom med kreft, og deres familier.

Familiesentre ved universitetssykehusene

Det er ved universitetssykehusene i Tromsø, Bergen, Trondheim og Oslo Barnekreftforeningen ønsker å bygge familiesentre. Her skal foreldre og søsken lett kunne bevege seg mellom sykehuset og senteret slik at familien kan leve et tilnærmet normalt hverdagsliv.

På familiesenteret vil det også være rom for besøk av besteforeldre, tanter og onkler, venner og andre personer som er tett på og som har betydning i familiens liv.

Godt valg når TV-aksjonen er 50 år

Kringkastingssjef Vibeke Fürst Haugen er meget fornøyd med tildelingen. –  Jeg er helt sikker på at dette blir en TV-aksjon som vil engasjere befolkningen i 2024. Vi i NRK er stolte over å videreføre verdens største dugnad, som neste år er 50 år, sier Fürst Haugen.

Generalsekretær Trine Nicolaysen i Barnekreftforeningen er henrykt over at de er tildelt TV-aksjonen i 2024. – Dette betyr at vi kan videreføre vårt arbeid og de synlige resultatene skal være klare om få år, sier Nicolaysen.

Rundt 250 millioner

TV-aksjonen i NRK-regi kalles gjerne verdens største dugnad. Aksjonen har utviklet seg til et nasjonalt løft for en god sak. Siden starten i 1974 er det samlet inn over elleve milliarder kroner gjennom TV-aksjonen, omregnet til dagens kroneverdi.

De siste årene har innsamlingsbeløpet ligget godt over 250 millioner kroner.

Tallet på søkerorganisasjoner har vært ganske stabilt fra år til år, og stort sett har det vært mellom 12 og 15 organisasjoner som har søkt om å bli tildelt TV-aksjonen i NRK det enkelte år.

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com