Hjem Historier fra livet I august har piloter og flyselskap dugnad: Da flyr de kreftsyke barn til Dyreparken

I august har piloter og flyselskap dugnad: Da flyr de kreftsyke barn til Dyreparken

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Piloter og flyselskap har satt i gang dugnad: 26. august setter Widerøe-flyet med kreftsyke barn nesa mot Kristiansand og dyreparken.

Dyreparken i Kristiansand er kanskje en av de aller største opplevelsene landet vårt har å by på for barn. Her er det masse dyr, Sabeltann og Kardemomme by.  Parken har utviklet seg til å bli den nest mest besøkte turistattraksjonen i Norge etter Holmenkollen. For mange småbarnsfamilier er dette nesten som et «pilegrimsmål».

Og nå ønsker pilot Espen Strid (36) fra Levanger å gi kreftsyke barn en drømmedag her. Han har fått med seg både kolleger og arbeidsgiver på planene.

– Dette gir så mye glede, og noe vi gjerne bruker pausene på å planlegge, forteller Espen Strid til Trønder-avisa.

Sammen med kollegene og arbeidsgiver Widerøe skal kreftsyke barn fra Trøndelag og Møre og Romsdal få være med flyet deres til Kristiansand.

HIV OG HOI! Land i sikte 🐒Som mange av dere gjettet: vi skal til Dyreparken i Kristiansand!🦏🐪For noen dager siden…

Posted by Drømmeflyet on Friday, June 16, 2023

Pilotene har som mål å gi barna en drømmedag, der de kan tenke på noe annet enn behandling.

– Vi fikser alt det praktiske. Alle bidrar for å få dette til, fra pilotene til personalet i sikkerhetskontrollen, siden de må ha med seg en del utstyr, forteller Espen Strid.

Barna kan jo ikke fly alene rundt i Dyreparken, og som pilotkollega Marius Roel sier, så rammer jo kreft hele familier. Dermed er det plass til at barna har med seg hele familien sin, også søsken, om bord på Widerøes Dyrepark-flight. Og med seg i Dyreparken får barna også de to pilotene og kabinansatt Jenny Beistad som er initiativtakere og planleggingskomité for dugnaden.

– Pilotene blir litt som barn selv når de er med i parken, forteller kommunikasjonssjef i Widerøe, Catherina Solli, til T-A.

Widerøe stiller med gratis fly, og lokalt næringsliv stiller også opp for å få det til.

LES OGSÅ:

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com