torsdag, januar 23, 2020
Nyheter I dag begynner våren : April spås til å...

I dag begynner våren : April spås til å bli en varm måned

-

Etter lange, mørke og tunge vintermåneder er dagen vi mange har ventet på her. Vårjevndøgn markerer at dagen og natten er like lang, og man kan endelig si at landet har gått til vår.

For meg er våren kanskje den fineste årstiden av alle. Blader som springer ut, fugler som kvitrer, lyse kvelder og en visshet om mange fine måneder i vente. Og i dag kan man astronomisk sett endelig si at våren er her; det er nemlig vårjevndøgn.

Hva er egentlig vårjevndøgn?

I følge Illustrert Vitenskap er vårjevndøgn dagen hvor solen står loddrett over ekvator. Og i 2019 faller dagen på 20. mars.

Frem til sommersolverv som er 21. juni i 2019 blir dagene i gjennomsnitt 3 minutter og 20 sekunder lenger pr døgn.

En varmere april enn normalt

Våren er endelig her! Foto: Pixabay

Og som om det ikke var en fin vårjevndøgnsdag allerede, nå melder flere sesongvarsler at april virkelig kan bli en topp måned når det kommer til temperaturer!

VG skriver at de har sett på en rekke varsler, og at de fleste peker ut april måned som en varmere måned enn normalt.

De største sesongvarslene i verden er stort sett enig om en ting; april blir varm for hele Nord-Europa. Så får vi heller leve med at varslene på nåværende tidspunkt ikke ser så lyse ut for mai og juni.

Våren er i alle fall her – og det gleder meg!

Neste artikkel ⬇Neste
Scroll ned

Bjørn Einar Romøren med en god og en dårlig nyhet

Bjørn Einar Romøren (38) har delt både oppturer og nedturer med fansen på Instagram siden han fikk kreft i fjor sommer. Den tidligere skihopperen...

Paret hadde vært gift i 65 år. Døde med bare noen timers mellomrom

Jack og Harriet var uatskillelige fra den dagen de møttes. De bodde til og med på det samme sykehjemmet. Etter 65 år sammen, tilbrakte...

Jenta som skrev «Fuck cancer» over ansiktet, er nå død

Kathryn Cartwright falt ut av rullestolen og slo seg kraftig i ansiktet. Da tok hun en selfie der hun hadde skrevet "Fuck cancer" over...