in

I dag bisettes Charlie – sjåfører over hele landet stopper bilene sine for å minne han

Mandag 7. januar klokken 13.45 havnet et vogntog i feil kjørebane. Et dårlig skodd utenlandsk vogntog tok livet av Charlie Dan Lind. I dag minner sjåfører over hele landet gutten med ett minutt stillhet.

Ulykken blir katastrofal for 22-åringen. Han blir fraktet til sykehus med store skader. I to måneder lå Charlie i koma på sykehuset før han døde av skadene 21. mars.

En 56 år gamle litauiske sjåføren som krasjet i Charlie ble dømt til 90 dagers fengsel og mistet retten til å kjøre bil i Norge de neste tre årene, skriver avisen Nordlys.


Charlies mamma, Ramona Lind, har opplevd alle foreldres mareritt. Hun har overlevd sitt barn. Da sønnen lå i koma skrev hun et innlegg på Facebook hvor hun kaller hendelsen for noe som ikke var en ulykke.

«Min sønn svever mellom liv og død. Han jeg har satt til verden og han som hadde verden fremfor seg ❤️
Det var en trailer, igjen, som ikke var skodd for forholdene vi har i nord Norge. Disse bilene som fører last som må være viktigere enn alt annet vi har i landet. Hvem er det som er så feig at vi må ha forhold som tillater disse å komme over grensen? I dag min sønn, neste gang en annen som sitter igjen med samme spørsmål. Hva må til for å hindre uegnede kjøretøy å kjøre over grensen? Nei dette var ikke en hendig ulykke. Det var et bevist valg av en transportør. Hjelp meg! Rop ut ilag med meg! Del innlegget! Og be for Charlie ilag med meg ❤️»

Lastebiler over hele landet stopper opp

Onsdag 3. april, klokken 11.00 bisettes Charlie Dan Lind. Yrkessjåfører over hele landet vil da hedre minnet om Charlie med ett minutts stillhet. Transportmagasinet Tungt skriver på sine nettsider:

«Samtidig som jordfestelsen finner sted, klokken 13.00, vil lastebiler landet over parkere og markere Charlies bortgang med ett minutts stillhet.»

Ønsker å gi noe tilbake

Tungt skriver videre at yrkessjåfører over hele landet har engasjert seg i debatten etter dødsfallet til Charlie. Mange av dem har selv opplevd ubehag i møte med utenlandske vogntog som ofte mangler utstyr og som føres av sjåfører uten nødvendig kompetanse på vinterglatte veier.

Nå vil de gi noe tilbake og hedrer derfor Charlie med ett minutts stillhet.

«Dette syns jeg er helt fantastisk. Jeg setter stor pris på initiativet. Det er fint for saken – og en fin gest overfor Charlie», sier Ramona H. Lind til tungt.no.

En fin gest fra landets yrkessjåfører! Vi oppfordrer også alle andre til å minne Charlie med ett minutts stillhet 3. april, klokken 13.00. Del gjerne oppfordringen videre.

Hvil i fred Charlie.

Lik oss på Facebook
Følg oss på Instagram

Sjokkert ektemann hører kona skrike fra kisten – Åpner graven for å redde henne

Tenåring slo ned 82 år gammel dame – nå raser nettet