in

I dag er det den internasjonale ostepopdagen – her er 5 bilder av bilder av folk som virkelig elsker ostepop

ostepop

Det finnes visst en internasjonal dag for det aller meste. Og selvfølgelig finnes det en egen dag for ostepop!

Ifølge DaysOfTheYear er 5. mars nemlig ostepopens dag.

Det er ikke enkelt å tidfeste hvor lenge verdens befolkning har knasket ostepop, historikerne mener det enten må være oppfinneren Edward Wilson eller Clarence J. Schwebke. Eller kanskje begge to. Disse jobbet nemlig på Flakall Corporation i 1930 og tok patent på ostepop i 1939. I 1946 ble rettighetene kjøpt opp og kommersialisert av selskapet Adams Corporation.

Hvor mye ost er det i ostepop?

Siden oppfinnerne i 1930 begynte å eksperimentere med ostepop har snacksen endret både fasong og smak. Spesielt i USA finner man den i mange varianter, men her i Norge er det den klassiske «cheez doodles» som gjelder.

KK har tidligere forsøkt å finne ut hvor mye ost det faktisk finnes i ostepop. De intervjuet Marthe H. Bogerud Schomacker, som er senior kommunikasjonsrådgiver i Orkla Confectionery & Snacks Norge. Hun forteller at «Cheez doodles» inneholder ostepulver, men vil ikke si nøyaktig hvor mye ostepulver det er snakk om.

– Innholdet av ost utgjør mellom 10 og 20 prosent av posen. Jeg kan dessverre ikke være med konkret enn det, sier Schomacker til magasinet. Men hun forsikrer at produktet inneholder ekte gulost.

For å kunne bruke gulost i Cheez doodles-produksjonen må vannet tas ut av osten – for å tørke osten blander vi inn salt, slik at osten smelter og blir til en ostemasse. Deretter gjøres den flytende osten om til tørt ostepulver ved hjelp av høyt trykk og varme.

#Ostepop

Uansett – i dag skal ostepopen hedres. Og det gjør man ved å publisere bilder av ostepop på sosiale medier med hashtaggen #ostepop. Jeg tok et søk i Instagram, og dette er min «topp 5 #ostepop» akkurat nå:

1.Når man har lyst på #ostepop Men ikke vil ha det på fingrene…

2. Når man deler ostepop med hunden…

3. Når katta liker ostepop like mye som deg selv

4. Ostepopens dag – hjerteformet

5. Ostepop i mange varianter hos Mathallen

Vel – da er det bare å tagge #ostepop på sosiale medier og vise hvor mye du elsker det!

Lik oss på Facebook
Følg oss på Instagram

legoland

Trebarnsfaren ble kvalm da han så under mattene på Leo’s lekeland: – Vi skal aldri tilbake

solveig kloppen

Solveig Kloppen forteller om den tunge opplevelsen: – Jeg var ikke forberedt i det hele tatt