torsdag, januar 23, 2020
Kjendisnytt I dag gifter Olav Thon seg - nå gratulerer...

I dag gifter Olav Thon seg – nå gratulerer vi mannen som har gitt millioner til forskning

-

De har vært et par i 35 år. I dag blir Olav Thon og Sissel Haga smidd i hymnens lenker. 

I vår slapp Thons sekretær, Eva Nygård, nyheten om at Thon skal gifte seg med Sissel Bredal Haga (79) 21. juni.

De to har vært et par i 35 år.

Seremonien finner sted på Hotel Bristol i Oslo sentrum.

Kona fikk Alzheimer

Olav Thon har vært gift tidligere. Inger Johanne Thon døde 26. april 2018.

– Hun var syk. Jeg la aldri skjul på den situasjonen og oppfattet det ikke som en sensasjon. Man kan sikkert synes at det var merkelig å gjøre det sånn, og noen mener kanskje det ikke burde ha skjedd. Men vi valgte å ikke ta noen radikale beslutninger. Vi tok én dag av gangen og nå blir jo jeg og Sissel gift, sier Thon i et intervju med Nettavisen.

Ønsket ikke å ta ut skilsmisse

Inger-Johanne led av Alzheimer og i et intervju med Nettavisen i 2017, fortalte Olav Thon at det er veldig mange år siden at Inger-Johanne ble borte. Han fortalte videre at han ikke så poenget med å ta ut skilsmisse.

«Hvorfor ikke la det gå stille og rolig for seg og samtidig ta vare på den som er så uheldig at de er rammet av en alvorlig sykdom?», sa han til Nettavisen.

Har gitt millioner til forskning

Olav Thon har gitt mye penger til forskning på nettopp Alzheimer og har vært svært engasjert i temaet.

I mars 2017 kunne TV2 fortelle at Thon hadde bevilget 30 millioner kroner til forskning på sykdommen. Dette i tillegg til betydelige beløper tidligere.

«Jeg har sett dette mye. Det er uverdig når man ikke husker hvem man er eller hvor man er, om det er dag eller natt,» sa Olav Thon den gang til TV2.

Også i år blir det delt ut millioner av kroner til forskning. Eksakt 33 millioner, hvorav 20 millioner av dem går til støtte for nordisk forskningssamarbeid innen medisin.

Nå gratulerer vi Olav Thon med bryllupet! 

Vi hyller Thons giverglede og takker han for at han stadig donerer penger til forskning som kan komme meg og deg til nytte. Trykk på deleknappen for å sende din hyllest du også! 

Neste artikkel ⬇Neste
Scroll ned

Kong Harald er friskmeldt

Kong Harald ble innlagt på Rikshospitalet tidligere denne måneden på grunn av svimmelhet. Han har vært sykemeldt siden. I dag kom gladmeldingen om at...

Bjørn Einar Romøren med en god og en dårlig nyhet

Bjørn Einar Romøren (38) har delt både oppturer og nedturer med fansen på Instagram siden han fikk kreft i fjor sommer. Den tidligere skihopperen...

Paret hadde vært gift i 65 år. Døde med bare noen timers mellomrom

Jack og Harriet var uatskillelige fra den dagen de møttes. De bodde til og med på det samme sykehjemmet. Etter 65 år sammen, tilbrakte...