lørdag, september 26, 2020

I dag gravlegges barna og moren som mistet livet i brannen – «hele byen sørger sammen med dere»

Mest lest nå

4. januar ble Ytrebygda i Bergen rammet av en grusom familietragedie. 

Den verste brannen i Bergen på 41 år tok livet av mor og tre døtre. Noura (14), Rouhlat (9), Nohin (7) og moren deres Malak (41) døde i den tragiske brannen.

I dag gravlegges de fire og i den anledning ble det holdt en minneseremoni i Haukelandshallen. Hundrevis av venner, familie og bekjente møtte opp for å minnes jentene.


– Følelsen av fortvilelse, urettferdighet og maktesløshet har rammet oss alle. Det er ekstra tungt når unge mennesker går bort på denne måten. Vit at hele byen føler med dere, sa ordfører Marte Mjøs Persen i starten av samlingen, ifølge NRK.

Norjin Othman (7), Norjan Othman (14), Malak Hauro (41) og Rouhlat Othman (7). Foto: privat

Minneord fra venner

BA skriver at svært mange har lagt nede minneord og hilsener foran boligen til familien. Det er sterke ord som forteller om savn, vennskap og sorg.

Ni år gamle Rouhlat Othman ble beskrevet på følgende måte av klassekameratene:

«Du og familien din er så snill og alltid blid og glad. Du var flink til å ordne opp i ting hvis noen krangler. Du har et godt smil. Hvordan hadde livet vært uten deg.»

En av venninnene har lagt igjen en hilsen hvor hun beskriver savnet etter bestevenninnen sin.

«Jeg kommer aldri til å glemme deg. Du er fortsatt min beste venn. Du er en god venn, en sånn som hjelper andre. Du er snill. Jeg kommer til å drømme om deg hele tiden.» 

Du var hele klassens solstråle

14-år gamle Noura Othman blir beskrevet som et lyspunkt i klasserommet. Klassekameratene har lagt igjen hilsener som forteller hvor godt likt hun var av de andre elevene.

«Første gang du kom inn i klassen strålte du. Du var hele klassens solstråle. Alle ville være venn med deg, og hvorfor skulle man ikke ønske å være venn med en så snill jente.»

Familien som kommer fra Syria kom til Norge mellom 2015-2017. Nå er fire av familiemedlemmene revet bort så alt for tidlig. Igjen sitter far og to sønner på 15 og 18 år.

LES OGSÅElevene har samlet inn over 900.000 kroner til medelev som mistet alt i brann

Under dagens seremoni var det flere sterke taler, en av dem fra konstituert rektor ved Aurdalslia skole, Terje Tviberg.

– Jentene var solstråler. De hadde en utstråling og aura som du kunne ta og føle på. De hadde også evnen til å få alle rundt seg til å føle seg vel, sa han.

Våre kondolanser og tanker går i dag til familie og venner. Hvil i fred. 

Få med deg alle sakene våre! Klikk liker for å følge oss på Facebook

NESTE ARTIKKEL
SCROLL NED

Siste nyheter