in

I denne svenske byen har de byttet ut fyrverkeri med lasershow

I den svenske byen Lidköping har de for tredje året på rad droppet nyttårsrakettene til fordel for et lasershow. Årsaken er hensynet til dyrene som blir skremt av fyrverkeri.

«Vi har fått mange positive kommentarer fra dyreeiere som takker for at vi viser hensyn til dyrene. Det blir fortsatt sendt opp raketter i Lidköping, men det er langt færre enn tidligere», sier Tobias Bengtsson, kultur- og fritidssjef i Lidköping til NRK.

Han forteller videre at lasershowet også har høy lyd, fordi showet akkompagneres med høy musikk, men at det er fritt for smell, som er den lyden de fleste dyr reagerer på.


Tredje året

Det er tredje året på rad at Lidköping kjører lasershow på nyttårsaften. Det er et treårig prosjekt, og nå skal kommunen evaluere om de skal fortsette. Kultur- og fritidssjefen sier det uansett er uaktuelt å gå tilbake til vanlig fyrverkeri.

«Vi har lyktes så godt med dette. Det kommer tusenvis av mennesker for å det med seg. Det kommer også folk fra nabokommunene», sier han.

Kommunen kjører også en reprise på lasershowet på første nyttårsdag.

«I og med dette er et lasershow, og alt utstyret er på plass, kjører vi også en reprise på ettermiddagen første nyttårsdag. Det kommer nesten like mye folk da, så det blir folkefest i sentrum i to dager», sier han videre.

LES OGSÅHunden får hjertestans av fyrverkeriet og dør i eierens armer

Mange positive tilbakemeldinger

Tobias Bengtsson forteller at de stort sett bare har fått positive tilbakemeldinger på showet.

«Vi fikk enormt positive reaksjoner. Folk ble veldig glade. Det ble pratet om det i hele Sverige faktisk», sier han.

Likevel har det vært noen få kritiske reaksjoner. Det er nemlig tradisjon i Sverige med offentlige fyrverkerier arrangert av kommunene.

«Det er klart vi fikk en del sure kommentarer, om at vi burde ha et klassisk fyrverkeri på nyttårsaften, men mellom 90 og 95 prosent av tilbakemeldingene var bare positive»sier Tobias Bengtson.

«Dersom de ønsker seg fyrverkeri, kan de reise til nabokommunene som fortsatt kjører tradisjonelle show», sier han videre.

Her kan du se en video av showet:

LES OGSÅDrektig ku døde av fyrverkeri

Lik oss på Facebook
Følg oss på Instagram

Karsten Warholm ble årets navn – fikk hele salen til å le

Disse hundeformede skyene får nettet til å gå helt bananas