fredag, oktober 2, 2020

I dette landet har ingen smittet hverandre med korona på 100 dager

Mest lest nå

Mens nordmenn nylig har opplevd en innstramming av tiltakene mot koronasmitten har ingen i New Zealand smittet hverandre på 100 dager.

– 100 dager uten lokal smittespredning er en milepæl, sier landets helsedirektør Ashley Bloomfield til New Zealand Herald ifølge dansk TV2


Dette betyr ikke at det ikke er smitte i New Zealand. Men lørdag kunne landet registrere fjerde dag på rad uten nye smittetilfeller. De 23 personene i landet som er registrert koronasmittet er alle smittet i utlandet, og samtlige sitter i isolasjon. 

Totalt har landet, som med sine 4,9 millioner innbyggere har et litt lavere folketall enn Norge, hatt 1569 bekreftede tilfeller av Covid-19 siden pandemien brøt ut. Antallet døde er 22. 

Da myndighetene besluttet å stenge landet den 25. mars var det 142 koronasmittede i New Zealand. Alle skolene holdt stengt og det var kun tillatt med korte spaserturer og nødvendige ærender til dagligvarehandel og apoteker. Smittetallene var tilstrekkelig lave til at landet kunne begynne en gradvis gjenåpning allerede i slutten av april. De siste restriksjonene ble opphevet i juni. 

New Zealands statsminister Jacinda Ardern reagerte med en liten dans tidligere i sommer da det ble konstatert at landet ikke hadde noen aktive COVID-19-tilfeller.

Lokale eksperter peker på at geografi også har vært en fordelaktig faktor for New Zealand under pandemien. Australia som er landets nærmeste nabo ligger 2000 kilometer unna, så øystaten er naturlig avskjermet. 

Til tross for de oppmuntrende tallene advarer statsminister Jacinda Ardern mot å senke skuldrene:

– Fra utlandet ser vi hvor hurtig viruset kan blusse opp igjen og spre seg i områder der det tidligere var under kontroll. Vi er nødt til å forberede oss på å slå ned på fremtidige tilfeller i New Zealand .

LES OGSÅ: Bent Høie etter alle festene: -Ungdom må ta ansvar

Få med deg alle sakene våre! Klikk liker for å følge oss på Facebook

NESTE ARTIKKEL
SCROLL NED

Siste nyheter