mandag, juni 1, 2020

I et åpent brev hyller moren sykepleierne som gjorde alt de kunne for hennes 2-år gamle datter

Mest lest nå

Landingen til norsk luftambulanse går verden rundt

Landingen til den norske luftambulansen får medieomtale over hele verden.  For noen år siden ble det publisert en video på Youtube som viser hvordan en...

Som forelder finnes det ikke noe verre enn å se barnet ditt ha det vondt. Småbarnsmoren Shelby Skiles kunne ikke ønsket seg noe mer enn å ta bort smerten for sin to år gamle datter, og etter en stund på sykehuset ble hun klar over at det ikke bare var hennes største ønske.

Brevet hennes er en hyllest til alle innenfor helsevesenet som gjorde alt de kunne for datteren hennes, samt til alle der ute som hver dag står opp for å gjøre dagen litt bedre for andre mennesker.

En grusom oppdagelse 

Livet til Shelby Skiles ble snudd på hodet i løpet av et øyeblikk. Datteren hennes, Sophie, ble diagnostisert med kreft. En svulst på størrelse med en baseball ble funnet i toåringens bryst. Hverdagen slik familien kjente den ble plutselig brutalt forandret.


De var en lykkelig familie. Foto: Shelby Skiles

En takk til sykepleierne

En lang og smertefull behandling ventet lille Sophie. Hun tilbragte mye tid på barneavdelingen i Dallas, USA, og foreldrene opprettet en egen Facebookside hvor de oppdaterte venner og familie på hvordan behandlingen gikk.

Sophie The Brave ble raskt en populær side hvor tusenvis av mennesker fra hele verden fulgte denne lille jentas sykdom.

Shelby publiserte et innlegg som fikk en overveldende respons. Et innlegg, eller et åpent brev, hvor hun offentlig ønsket å takke og hylle alle sykepleiere som hver dag står opp for å hjelpe andre mennesker.

«Jeg ser dere. Hver dag sitter jeg på denne sofaen, og jeg ser dere. Dere prøver så hardt å gjøre jobben uten at vi skal legge merke til dere. Jeg ser hvordan ansiktet deres viser sorg når min lille jente gråter. Dere forsøker så mange metoder for å lette redselen hennes. Jeg ser hvordan dere kvier dere til å stikke henne eller skifte bandasje. Dere sier ‘jeg beklager’ flere ganger i løpet av en dag enn de fleste sier ‘tusen takk’.

Jeg ser hvordan dere tar vare på og elsker de små barna. Hvordan dere lister dere inn på rommene med medisin og utstyr mens dere prøver å lager så lite lyd som mulig. 

Jeg ser hvordan dere stryker på det bare hodet til min lille jente, og hvordan den ømt pakker henne inn. Jeg ser dere holde rundt og trøste moren som har fått dårlige nyheter. 

Foto: Shelby Skiles

Dere legger bort alt annet i livet mens dere jobber timevis i strekk for å gi omsorg til veldig og syke og noen ganger døende barn. Dere går inn i hvert rom med et smil rundt munnen, uansett hva som skjer der inne. Dere ser Sophies navn på døren, og kommer innom for å se til, selv om det ikke er deres pasient. Dere ringer legen, blodbanken, og andre så mange ganger som mulig for at barnet mitt skal få det hun trenger. 

Dere ser til meg like ofte som dere ser til henne. Dere sitter gladelig for å høre meg bable i vei i ti minutter, selv om dere har mye dere skal gjøre. 

For oss er dere Jesus hver eneste dag. Barna våre hadde ikke fått det de trenger om det ikke var for dere. 

Kjærlig hilsen en mor som ser alt dere gjør om som elsker dere dypt for det.»

Tusenvis av mennesker har siden delt og hyllet brevet Shelby skrev til sykepleierne.

En trist avslutning 

Det gikk dessverre ikke som man hadde håpet med lille Sophie. Kreften tok livet av henne, til tross for mange menneskers iherdige innsats for å redde henne.

Shelby annonserte selv dødsfallet på Facebook.

«Sophie lukket øynene til en kropp ødelagt av kreft, hun åpnet dem igjen i armene til Jesus. Hun var omgitt av venner og familie som elsker henne. 

Hun er ikke leger fanget i en situasjon hvor hun ikke kan gå, snakke eller være seg selv. Hun har ikke lenger problemer med å puste på grunn av en stor svulst. Nå er hun hel og perfekt. Jeg regner med hun maser hull i hodet på Jesus, og spør han «hva er det!?» til alt mulig.»

Med denne historien lyser vi fred over minnet til lille Sophie, samtidig som vi ønsker å hylle alle sykepleiere der ute med ordene til Shelby.

Trykk gjerne på deleknappen og vis din beundring ovenfor alle mennesker som hver dag gjør en innsats for at andre skal ha det bra!

129,767FansLik
1,363FølgereFølg

NESTE ARTIKKEL
SCROLL NED

Siste nyheter