Helse I ferd med å bli syk? Dette bør du...

I ferd med å bli syk? Dette bør du spise

-

- Reklame -

I disse tider er det lurt å spise mat som styrker immunforsvaret ditt. Høsten er over oss, skole og barnehage er for fullt i gang igjen, og mange kjenner på en snikende forkjølelse i disse dager. 

Feedpapers har laget en liste over åtte matvarer som er supre for deg og helsen din. Mineraler og vitaminer styrker immunforsvaret ditt. Fråts i dette, så har du litt større sjanse for å holde deg frisk.

Epler

Et eple om dagen, er bra for magen. Eller an «apple a day keeps the doctor away.» Vi vet alle at epler er sunne. Epler hjelper deg med å regulere blodsukker, blodtrykk og kolesterol. De er også en god kilde til vitamin C, fiber og antioksidanter.

Foto: Pixabay

Gulrøtter

Gulrøtter kan virkelig kalles for supermat. De er bra for så mye. Huden, helsen, kolesterolet, blodtrykket, immunforsvaret og som forebygging mot enkelte typer kreft.  Gulrot har et høyt innhold av vitamin A i form av betakaroten. Betakaroten omdannes til vitamin A i kroppen, og bidrar til å opprettholde huden og synet vårt.

Foto: Pixabay

Rødbeter

Lag juice, supper eller bruk dem som tilbehør til mat. Nydelig smaker de uansett. Og de er proppfulle av vitaminer, spesielt vitamin A og C, mineraler og kalsium, magnesium, fiber og jern. De er rike på antioksidanter og kan senke blodtrykket. De har også et lavt kaloriinnhold.

Foto: Pixabay

Blåbær

Blåbær inneholder kraftige antioksidanter og fiber. De bidrar til å optimalisere blodsukkernivået og redusere dårlig kolesterol. Blåbær inneholder vitamin C og K og mangan. Legg dem i havregryn, gresk yoghurt eller fruktsalat for å øke smaken og bedre helsen din.

Foto: Pixabay

Nøtter

Riktig fett kan styrke immunforsvaret ditt. Glem chips og kjeks og ta noen valnøtter, mandler, hasselnøtter, peanøtter eller hva du enn foretrekker i stedet for. De har et høyt innhold av protein, omega-3 fettsyrer, samt antioksidanter, vitaminer og mineraler. De kan senke dårlig kolesterol, fremme vekttap, redusere betennelser, forhindre hjerteinfarkt og slag, og hjelpe fordøyelsen.

Foto: Pixabay

Mørk sjokolade

Det høye kakaoinnholdet i sjokolade gir deg store mengder fenoler, som blant annet får immunforsvaret til å yte sitt beste i kampen mot virus. Bare 30-60 gram mørk sjokolade om dagen kan bidra til å senke blodtrykket, forhindre hjertesykdom, beskytte huden mot solskader og forbedre hjernefunksjonen.

Mørk sjokolade inneholder fiber, jern, magnesium, kobber, kalium, fosfor, sink, selen og mangan. Den vil også forbedre humøret ditt på grunn av endorfinfrigivelse.

Foto: Pixabay

Havregryn

Havregryn inneholder viktige mineraler som sink, magnesium og jern som bidrar til å styrke immunforsvaret. Det inneholder også antioksidantene flavonoider som kan hjelpe kroppen med å bekjempe betennelser i kroppen.

Det viktigste innholdet er imidlertid fiber, som hjelper kroppen og kvitte seg med det dårlig kolesterolet i kroppen og hindrer blodsukkeret fra å stige for fort.

Del gjerne videre!

-Reklame-
Lik oss på Facebook for flere saker:

Neste artikkel ⬇Neste
Scroll ned

Siste nytt

De tre pensjonistene danser til Michael Jackson. Får publikum til å hyle av latter

De kaller seg The Awesome Threesome, og er alle over 70 år. De elsker å danse, men har aldri...

Ny trend – Høyhælte sko for menn

Tidligere er det bare Elton John og Prince av menn som har våget seg ut med høye hæler. Men...

Den store julekalender-favoritten er tilbake

Er du av dem som gleder deg til 1. desember, fordi da begynner julekalenderen på NRK? Da kan du...

Audun ble «Årets fotograf» med dette fantastiske ørnebildet

Denne uka fikk Audun Rikardsen fra Steigen i Nordland naturfotografenes Oscar – prisen "Wildlife Photographer of the Year" for...

Elsa (93) var døden nær av underernæring – hjemmetjenesten lagde ikke mat til henne

Elsa Rix fra Lomma kommune i Sverige,  fikk innvilget hjemmetjeneste to ganger om dagen. De skulle blant annet lage...

Kongen spøkte på Dronningens bekostning under gallamiddagen

Torsdag kveld denne uken var stortingsrepresentantene samlet til gallamiddag på slottet. Tradisjonen tro, holdt Kong Harald tale. Og tradisjonen...