Forsiden Helse I ferd med å bli syk? Dette bør du spise

I ferd med å bli syk? Dette bør du spise

I disse tider er det lurt å spise mat som styrker immunforsvaret ditt. For det er vel ikke så fristende å bli sengeliggende i førjulstiden.

Feedpapers har laget en liste over åtte matvarer som er supre for deg og helsen din. Mineraler og vitaminer styrker immunforsvaret ditt. Fråts i dette før julematen inntar deg, så har du litt større sjanse for å holde deg frisk.

Epler

Et eple om dagen, er bra for magen. Eller an «apple a day keeps the doctor away.» Vi vet alle at epler er sunne. Epler hjelper deg med å regulere blodsukker, blodtrykk og kolesterol. De er også en god kilde til vitamin C, fiber og antioksidanter.

Reklame

Foto: Pixabay

Gulrøtter

Gulrøtter kan virkelig kalles for supermat. De er bra for så mye. Huden, helsen, kolesterolet, blodtrykket, immunforsvaret og som forebygging mot enkelte typer kreft.  Gulrot har et høyt innhold av vitamin A i form av betakaroten. Betakaroten omdannes til vitamin A i kroppen, og bidrar til å opprettholde huden og synet vårt.

Foto: Pixabay

Rødbeter

Lag juice, supper eller bruk dem som tilbehør til mat. Nydelig smaker de uansett. Og de er proppfulle av vitaminer, spesielt vitamin A og C, mineraler og kalsium, magnesium, fiber og jern. De er rike på antioksidanter og kan senke blodtrykket. De har også et lavt kaloriinnhold.

Foto: Pixabay

Blåbær

Blåbær inneholder kraftige antioksidanter og fiber. De bidrar til å optimalisere blodsukkernivået og redusere dårlig kolesterol. Blåbær inneholder vitamin C og K og mangan. Legg dem i havregryn, gresk yoghurt eller fruktsalat for å øke smaken og bedre helsen din.

Foto: Pixabay

Nøtter

Riktig fett kan styrke immunforsvaret ditt. Glem chips og kjeks og ta noen valnøtter, mandler, hasselnøtter, peanøtter eller hva du foretrekker i stedet for. De har et høyt innhold av protein, omega-3 fettsyrer, samt antioksidanter, vitaminer og mineraler. De kan senke dårlig kolesterol, fremme vekttap, redusere betennelser, forhindre hjerteinfarkt og slag, og hjelpe fordøyelsen.

Foto: Pixabay

Mørk sjokolade

Det høye kakaoinnholdet i sjokolade gir deg store mengder fenoler, som blant annet får immunforsvaret til å yte sitt beste i kampen mot virus. Bare 30-60 gram mørk sjokolade om dagen kan bidra til å senke blodtrykket, forhindre hjertesykdom, beskytte huden mot solskader og forbedre hjernefunksjonen. Mørk sjokolade inneholder fiber, jern, magnesium, kobber, kalium, fosfor, sink, selen og mangan. Den vil også forbedre humøret ditt på grunn av endorfinfrigivelse.

Foto: Pixabay

Havregryn

Havregryn inneholder viktige mineraler som sink, magnesium og jern som bidrar til å styrke immunforsvaret. Det inneholder også antioksidantene flavonoider som kan hjelpe kroppen med å bekjempe betennelser i kroppen.

Det viktigste innholdet er imidlertid fiber, som hjelper kroppen og kvitte seg med det dårlig kolesterolet i kroppen og hindrer blodsukkeret fra å stige for fort.

Del gjerne videre!

SE OGSÅ:

Mest lest nå

Truls og Eyvind har delt et bilde som får tusenvis til å le!

Til høsten er det klart for en ny sesong med "Truls ala Hellstrøm". Men de to kompisene har ikke glemt hverandre i løpet av...

Da Tony måtte flytte inn på pleiehjemmet måtte han etterlate katten sin hjemme. Men så fikk en snill nabo en plan

Da Tony fikk slag og måtte flytte på pleiehjem, var det ikke lett å si farvel til det livet han var vant til å...

Den 72-år gamle kvinnen ønsket seg en gammel og uønsket hund – se hvem hun endte opp med

Ikke alle hunder er like heldige her i livet. Heldigvis er de fleste så heldige at de finner nye eiere allerede fra fødselen av,...

Lars Monsen med utradisjonell metode da han sjekket opp Trine Rein

At Lars Monsen er en tøffing er det ingen tvil om, noe vi alle har vært vitne til utallige ganger på tv. Enten han krysser...

Bildet av den fire år gamle jenta i rullestol går viralt. Kan du se hvorfor?

Fire år gamle Maren Anderson sitter i rullestol. Det har hun gjort hele livet. En dag var Maren ute og handlet med foreldrene sine,...

Populært på Sosialnytt nå

Historier fra livet

MER POPULÆRT