in

I fjor hadde Erna «korona-jul»: Glad for å kunne feire med barna igjen i år

Erna Solberg
Foto: Erna Solberg / Instagram

Det er en del julestress, medgir vår tidligere statsminister. Men når huset er ferdig vasket, hun hører på julemusikk og lager julematen – da kommer julestemningen.

– Mange andre ferier er sånn at du skal reise og gå på ski, reise og bade og bare gjøre ting. I julen blir det mer tid til bare å være sammen, sier Erna Solberg til Her & Nå.

For vår tidligere statsminister har julen betydd fred, ro og tid til familien. I periodene da Erna var statsminister var dette noe som betydde ekstra mye.


I fjor måtte Erna sitte i karantene hjemme i familieboligen i Bergen, etter at hun like før jul hadde vært på et arrangement med en koronasmittet person.

View this post on Instagram

A post shared by Erna Solberg (@erna_solberg)

– Det ble veldig mye fred og ro for meg den julen. Ungene måtte gjennomføre programmet uten oss foreldrene. Så da ble det julaften for Sindre og meg helt alene, forteller hun til ukebladet.

Siden ektemannen Sindre nylig hadde hatt korona selv, kunne han holde Erna med selskap.

– Det var egentlig veldig deilig. Jeg fikk lest to bøker gjennom julen og kost meg skikkelig. Det var selvfølgelig et savn å ikke være med barna og resten av familien, men det er også ganske deilig av og til å bare bli tvunget til å være i ro. Og så blir det hyggelig å feire jul med barna igjen i år, sier hun.

Etter mange år som Norges statsminister gikk Erna Solberg tilbake til livet som Høyre-leder og stortingsrepresentant etter forrige valg. Nå bor hun og Sindre i en treroms leilighet. Men selv om hun ikke er Selv om Erna ikke lenger er statsminister, så har hun hatt mange reisedøgn også denne høsten.

Men ekteparet er opptatt av å leve mest mulig normalt. Erna har tidligere fortalt at hun går i butikken selv nå. Tidligere var det av sikkerhetsmessige årsaker Sindre som gjorde det.

Erna trives godt med å være mer hjemme, og det er lettere for ekteparet å bevege seg friere i samfunnet.

– Nå slipper vi å ha med oss alle sikkerhetsfolkene på ferie. I dag har vi større frihet og slipper å tenke over at seks politifolk passer på oss når vi går på et kjøpesenter, sier Sindre.

Lik oss på Facebook
Følg oss på Instagram

elbil

Kjører du elbil på glatta? Ikke la bilen bremse selv

Butikkeier dropper fyrverkerisalg etter 35 år:  – Ikke bærekraftig, verken på den ene eller andre måten