fredag, oktober 23, 2020

I løpet av sitt 4-år gamle liv har Josh blitt erklært kreftfri to ganger – nå begynner han i barnehagen

Mest lest nå

Lille Josh Stockhill er bare fire år gammel. Men han har allerede opplevd flere døgn på sykehus enn de fleste av oss vil oppleve gjennom et helt liv.

Josh har nemlig blitt diagnostisert to ganger med leukemi. Og begge gangene har han overvunnet kreften, mot alle odds begynner han nå i barnehagen!

Guttens mor og far opplevde alle foreldres mareritt da deres lille sønn fikk kreftdiagnosen. Ikke bare en, men to ganger. Moren, Kirsty Knighton, forteller til LadBible, at hun ofte tenkte at hun ikke skulle få oppleve å se sønnen begynne i barnehage da han fikk kreft bare åtte måneder gammel.


Minimal sjanse

Og allerede før Josh hadde lært seg å gå måtte han gjennomgå en knalltøff strålebehandling. I løpet av behandlingen fikk han også sepsis og ble innlagt på intensivavdelingen.

Legene fortalte foreldrene at sjansene var minimale for at Josh skulle overleve. Men gutten var sterk. Han tålte den tøffe behandlingen og etter ni måneder med intensiv cellegiftbehandling ble Josh endelig erklært frisk.

Men gleden var kortvarig. Da Josh hadde fylte to år fikk foreldrene den sjokkerende beskjeden nok en gang. Kreften hadde vendt tilbake.

Nå var Josh avhengig av en beinmargstransplantasjon for å overleve.

Søket etter en passende donor begynte, og heldigvis fant man en donor i Spania. I november er det to år siden Josh gjennomgikk operasjonen, som var vellykket.

Første dag i barnehagen

Forrige uke hadde Josh sin første dag i barnehagen. Et naturlig nok, ekstremt følelsesladd øyeblikk for foreldrene.

I England, hvor Josh kommer fra, bruker barna uniform i barnehagen og på skolen. Og endelig kunne Josh ikle seg sin egen uniform.

– Jeg ble så emosjonell da han tok på seg uniformen. Vi har sett så mange barn som ikke har overlevd det samme. Vi er takknemlige for at Josh nå har muligheten, sier mamma Kirsty, men forteller samtidig at sønnen må ta medisiner resten av livet.

– Han må ta medisiner og bli overvåket resten av livet på grunn av alvorlighetsgraden av leukemi. Vi vet ikke hva fremtiden bringer for ham. Men han er et så lykkelig barn. Han er så glad for å gå i barnehagen.

Today Josh started school 🥰 Something at points in the last 4yrs we didn't think would ever happen….so so proud! We…

Publisert av Josh vs Leukeamia Onsdag 16. september 2020

Kirsty oppfordrer nå alle til å melde seg som donor.

– Det er så, så viktig! Hvis du noen gang får sjansen til å donere, vennligst gjør det!

Få med deg alle sakene våre! Klikk liker for å følge oss på Facebook

NESTE ARTIKKEL
SCROLL NED

Siste nyheter