in ,

Ida Øye Bjørkvold (28) er død

Natt til 19. oktober døde Ida Øye Bjørkvold. Hun led av uhelbredelig livmorhalskreft, og sto bak Instagramprofilen #kreftutenfilter.

Bare 23-år gammel fikk Ida påvist livmorhalskreft. De neste årene viet hun livet sitt til kreftsaken. Hun jobbet for å spre informasjon om livmorhalskreft og hvor viktig det er at kvinner sjekker seg.

Hun startet Instagramprofilen #kreftutenfilter hvor hun fortalte om livet som kreftsyk. Det var på denne profilen at dødsfallet hennes ble offentliggjort på tirsdag.

«Kreft uten filter var Ida – og @kreftutenfilter hennes måte å oppfordre, spesielt unge jenter, til å sjekke seg #sjekkdeg. Det andre som var viktig for henne var at leger må ta unge jenters bekymringer på alvor. Hun brukte sin egen kreft-situasjon for å få fram budskapet – uten filter», står det i innlegget.

Videre står det at kontoen fortsatt vil bli driftet.

«Hun følte selv at hun ikke fikk takket nok for den enorme støtten hun har fått underveis og spesielt på slutten av sykdomsperioden.

Denne kontoen blir ikke stanset – budskapet ligger der fortsatt. Men uten Idas unike måte og situasjon, blir den selvsagt annerledes. Så takk for all støtte.»

«Jeg skal dø»

6. oktober publiserte Ida et innlegg hvor hun skrev om nettopp døden og sine tanker rundt det å skulle dø.

«Det her er rart.
Rart er kanskje det eneste ordet jeg finner akkurat nå. Jeg skal dø, ganske snart. Jeg kan faktisk dø når som helst. Vet at alle skal det en dag, og at det er like naturlig som å bæsje – men det er allikevel så rart å tenke på,» skrev Ida i det som ble et av henne siste innlegg.

LES OGSÅ: Kreftsyk 19 år gammel gutt har ikke lenge igjen – fikk sin siste drøm oppfylt

Videre fortalte hun at hun på en måte var redd for døden, og på en annen måte ikke.

«Jeg har naturligvis aldri gjort det før, og har heller ingen å gå til for å søke råd om hva jeg skal gjøre. Hvordan det føles? Hvordan er det? Hva skjer? Det eneste jeg vet er at mange har gjort det før meg, og at alle som leser det her også kommer til å dø en dag. Jeg er ikke redd, samtidig er jeg det. Døden er så endelig.»

Hvil i fred Ida.

Lik oss på Facebook
Følg oss på Instagram

Baby ble født med misdannelse i ansiktet – enorm innsats fra 22 leger reddet ham

vipps

Torsdag kan du få problemer med Vipps – og du bør være ekstra oppmerksom på svindel