lørdag, juni 12, 2021

Idar Vollvik: – Mange koner ville nok forlatt meg da

Mest lest nå

– Når alt dette styret er over, skal vi fornye ekteskapsløftene våre for andre gang, sier Anita Vollvik til VG, og refererer til den såkalte «munnbind»-saken.

Det stormet rundt ekteparet for rundt et år siden: Politiet pågrep Idar Vollvik på vei til jobb og kastet han på glattcelle. De mente han bevisst hadde pakket om munnbind som ikke var godkjent til medisinsk bruk, og merket dem som medisinske.


– Nei da, men det der er utopi. Vi har ikke gjort noe galt. Vi pakket om de munnbindene i god tro, sier Idar Vollvik om saken der også kona som er daglig leder i selskapet er siktet.

Analyser av munnbindene viste at de var av bedre kvalitet enn politiet først antok. Vollvik har fortsatt to millioner munnbind igjen.

– Vi skal nok bli kvitt dem, sier han til avisa.

Han ble for alvor kjent da han solgte mobilselskapet Chess for rundt 20 år siden og kunne innkassere milliardgevinst. Så, etter fem måneder med aksjetrading, hadde Vollvik tapt 2,4 milliarder og hadde en personlig gjeld på 340 millioner kroner.

– Mange koner ville nok forlatt meg da, sier han til VG. Anita Vollvik valgte å bli.

Hun har sammen med ektemannen forsøkt å stable ny forretningsvirksomhet på beina. Da pandemien brøt ut importerte de hånddesinfeksjonsmiddel og munnbind. Først ble munnbindene stoppet i tollen på grunn av manglende dokumentasjon. Deretter aksjonerte politiet og mente ekteparet bevisst hadde pakket om munnbind som ikke var godkjent til medisinsk bruk, og merket dem som medisinske. Anita Vollvik syntes munnbindsaken var tøff. I starten dro hun langt av gårde når hun skulle handle.

– Jeg orket ikke å gå i nærbutikken. Se avisførstesider, møte blikkene. Jeg føler meg som en kriminell. Men jeg har aldri gjort noe straffbart i hele mitt liv. Bortsett fra fartsbøter da, forteller hun VG.

Idar Vollvik forteller nå om «munnbindsaken». Foto: privat/Instagram

Mannen er klar på at de ikke kunne lovverket og gjorde en feil da de pakket om, men at dette ikke var gjort med dårlige hensikter. Tvert om var det en ekstra service.

– Fordi kundene ønsket mindre enheter. Vi har vært ordentlige i alt vi har gjort, sier Anita. 

Få med deg alle sakene våre! Klikk liker for å følge oss på Facebook
.

NESTE ARTIKKEL
SCROLL NED

Siste nyheter